0
Evroliga

ATAMAN: Predivna atmosfera, naša najbolja utakmica

Objavljeno: 16.01.15 u 23:43

Trener Galatasaraja Ergin Ataman izrazio je saučešće srpskom napadu zbog smrti Marka Ivkovića, te istakao da je njegov tim u Areni odigrao meč sezone.Turski tim je savladao Crvenu zvezdu 74:65, u trećem kolu Top 16 faze Evrolige, pa sada ima skor 2-1 u grupi E.

– Nama je bilo veoma važno, više od pobede, da budemo onakvi kakvi smo uvek bili na terenu – sportisti. Hvala srpskoj policiji koja je bila besprekorno organizovana, Crvenoj zvezdi i svim organizatorima – rekao je Ataman, a prenosi B92.

Meč u Areni bio je izjednačen do poslednjih pet minuta kada su gosti serijom 9:0 stekli nedostižnih deset poena prednosti.

– Za nas je bila veoma teška utakmica, kada kažem teška, mislim na atmosferu, kakvu bismo možda i poželela u hali, ali teška zbog svega što se desilo. Nije nam cilj bila samo pobeda, ali ovo je bila najbolja utakmica ove sezone. Marjanović je opasan igrač, u odbrani smo bili jaki, kada je on bio u igri bilo nam je teško, ali večeras smo igrali dobro, uspeli smo na neki način da zaustavimo Mitrovića, u napadu smo bili možda malo agresivni, ali smo išli na sigurne poene. Prvo poluvreme je bilo zastrašujuće, bilo je praznih minuta, ali smo se tokom pauza koncentrisali na igru, ali smo u drugom bili bolji i organizovaniji, koristili smo greške igrača Zvezde, a istovremenom Zvezda je jaka ekipa, mlada i vidim da su bili jako razočarani svojom igrom, da ne koristim jaču reč. Bila je ovo za nas veoma važna utakmica za nas –  rekao je Ataman.

Trener Galatasaraja je opet morao da se pravda za izjavu da su Zvezdini navijači teroristi, tokom prethodnog duela dva tima u Istanbulu.

– Meni savest uopšte nije bila čista jer nisam znao šta se dešavalo ispred hale i u tom trenutku sam bio pod emocijama utakmice i kad sam saznao šta se desilo bilo mi je žao i izvinio sam se svima i izjavio saučešće i to i sada radim. Vi znate da niti ja, niti igrači, ni klub, nisu povezani sa tim slučaju, bili smo u hali, svima nama je iskreno žao zbog toga što se desilo –  rekao je Ataman.

Pre meča u Beogradu vladala je napeta atmosfera u srpskoj prestonici, ali nije bilo većih incidenata ni u gradu, ni tokom utakmice.

– Čim smo sleteli u Beogradu videli smo organizovano obezbeđenje, policiju duž puta do hotela, video sam predivnu atmosferu koju su napravili navijači. Razumem ogorčenje i mnogo što šta da se desilo, znam koliko je to bilo uvredljivo, ali besprekorna publika, zaista sam oduševljen. Želja mi je da ubuduće kada budem dolazio u Srbiju da ću imati drugačiji prijem, danas smo bili jako dobro prihvaćeni. Verujem da će i turska policija biti organizovana i osetljiva kada Zvezda bude gostovala u Istanbulu – istakao je trener Galatasaraja.

– Već na samom startu sam rekao da sam se osećao bezbednim od prvog trenutka kada smo stigli. Video sam, uverio sam se koliko je koretkan ovaj narod i navijači, ali verujte mi, za mene je to bio psihološki pritisak, nisam se osećao psihički dobro – dodao je Ataman.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter