0
AdmiralBet ABA Liga

ABA: Vojvoda ponovo srušio Igokeu

Objavljeno: 03.01.15 u 22:45

Drugi put u sezoni mađarski Solnok je bio bolji od Igokee pošto je i u meču 16. kola savladao ekipu iz Republike Srpske, ovog puta u Laktašima sa 71:66 (11:16, 13:15, 28:18, 19:17).

Ponovo je koban po tim Željka Lukajića bio David Vojvoda koji je u utakmici odigranoj u prvom delu sezone trojkom sa polovine terena doneo trijumf svom timu protiv Igokee.

Večeras je krilni igrač mađarskog tima bio glavni pokretač preokreta koji se desio u trećoj četvrtini koju je Solnok dobio sa 28:18 nadokandivši i prestigavši tako minus sa poluvremena (24:31). U poslednjoj četvrtini Igokea je u nekoliko navrata imala samo dva poena zaostatka i šut da vrate prednost na svoju starnu (62:64), ali kako nisu uspeli u tome usledile su dve vezane trojke (Vojvoda i Džons) koje su odlučile pobednika.

Vojvoda je bio najefikasniji sa 17 poena (11 u 3/4), a pored njega dvocifren učinak imao je Džons koji je ubacio 16. U domaćem timu Dragović je bio bolji od ostalih sa 14 poena, a standardno dobar je bio Jorović koji je uz 12 poena imao šest skokova.

Ekipa iz Aleksandrovca je tako upisala 11. poraz u sezoni, dok je Solnok došao do sedme pobede koliko ima i Metalac, ali i Mega i Zadar sa utakmicom manje odigranom.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter