0
Košarka

FOTO: STARSPORT

BODIROGA OPTIMISTA: Nadam se da možemo do zlata na EP

Objavljeno: 02.01.15 u 14:53

Potpresednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Bodiroga ima maksimalno poverenje u svog bivšeg saigrača a sada selektora reprezentacije Srbije, Aleksandra Đorđevića i veruje da „Orlovi“ imaju kvalitet da osvoje zlatnu medalju na predstojećem EP ove godine.

– Nadam se da je moguće da ostvarimo pomak i napredujemo do zlata, ali to će biti izuzetno teško. U 2015. godini očekuje nas Evropsko prvenstvo, koje je neizvesno i teško takmičenje. Mnogo ekipa će ići na osvajanje medalje, jer prva dva mesta obezbeđuju direktan plasman na Olimpijske igre, dok će preostala četiri tima u kvalifikacije za Rio – kazao je Bodiroga.

Proslavljeni košarkaš svestan je težine boravka na vrhu na koji se Srbija probila osvajanjem srebrne medalje na minulom Svetskom prvenstvu u Španiji.

– Idemo u Francusku posle ogromnog rezultata, biti drugi na svetu je fantastičan uspeh. Igrali smo odlično u Španiji i zbog toga bih čestitao igračima, stručnom štabu i svima koju su doprineli da se osvoji srebrna medalja. Naravno da je teže braniti nego osvojiti, ali mislim da su momci dobili veliku dozu samopouzdanja i, uz sav kvalitet i talenat koji poseduju, verujem da ćemo biti konkurentni u borbi za medalju – smatra Bodiroga.

Sadašnji funkcioner KSS kazao je da nema problem da svojim savetima pomogne njegovim naslednicima u dresu reprezentacije:

– Poznato je da se nalazimo u najtežoj grupi. Nemačka će biti veoma nezgodan domaćin, prema najavama biće u najjačem sastavu sa Dirkom Novickim. Turska je takođe jak protivnik, a izlišno je pričati o Španiji, koja je uvek favorit za osvajanje prvenstva. Italija je jedan od glavnih kandidata za osvajanje medalje, ima četiri ili pet igrača iz NBA lige, ali su propustili prošlo Svetsko prvenstvo. Težak je raspored, respektujemo sve rivale, ali smo svesni svojih kvaliteta i neka malo oni razmišljaju o nama. Sigurno da i oni nisu bili srećni kada su saznali da su sa nama u grupi – podvukao je Bodiroga.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter