0
Košarka

ATINSKI DERBI: Olimpijakos naneo prvi poraz svom najvećem i Zvezdinom rivalu u Top 16

Objavljeno: 27.12.14 u 20:14

Košarkaši Olimpijakosa zabeležili su pobedu u meču 11. kola domaćeg šampionata pošto su u krcatoj dvorani Mira i prijateljstva savladali najvećeg rivala – ekipu Panatinaikosa sa 81:75 (22:18, 20:22, 22:17, 17:18).

Konstantno je vodio tim iz Pireja, ali u prvom poluvremenu ta prednost nije bila velika, da bi početkom poslednje deonice narasla na čak 13 poena (72:59). Međutim, tada je usledila serija „zelenih“ koji su prišli na samo tri poena zaostatka (73:70). U samoj završnici i jedni i drugi su teško pogađali koš rivala odnosno igrale su se odlične odbrane pa su crveno-beli na kraju slavili trijumf sa šest poena razlike.

Najefikasniji kod pobednika po običaju bio je Vasilis Spanulis sa 20 postignutih poena, a pored njega dvocifren je bio i Darden koji je ubacio 13. Na drugoj strani Sloter je ubacio 18, Mavrokefalidis je uz 15 poena imao i 12 skokova, dok je Vladimir Janković postigao 12 poena. Demarkus Nelson je upisaoo po četiri poena i asistencije, ali i pet uhvaćenih lopti.

Olimpijakos je tako naneo prvi poraz najvećem rivalu, i jednom od protivnika Crvene zvezde u Top16 fazi Evrolige, u domaćem šampionatu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter