1
AdmiralBet ABA Liga

PRST U OKO PARTIZANU I ZVEZDI: Repeša tvrdi da će Cedevita biti najvažniji klub na Balkanu

Objavljeno: 22.12.14 u 17:14

Trener Zagrebačke Cedevite Jasmin Repeša u opširnom intervju za specijalizovani portal Jurohups govorio je između ostalog i o dešavanjima na ovim prostorima odnosno otkrio je zbog čega smatra da će baš njegov klub u budućnosti dominirati u regionu.

– Cedevita je definitivno najvažniji klub s Balkana u budućnosti. Zato što je u privatnom vlasništvu, vlasnik je veoma stabilan, nema problem s novcem i budžetom i zbog toga je klub s perspektivom u evropskoj košarci. Imam veliki respekt prema Crvenoj zvezdi, Ciboni, Partizanu, Olimpiji, ali Cedevita je jedini klub čiji budžet ne zavisi od državnih sredstava. Gradimo možda i najbolju akademiju u Evropi za mlade košarkaše, koji sada znaju da je Cedevita dobra opcija za njih i zbog toga dolaze, otkrio je Repeša.

Aktuelni vicešampion Jadranske lige završio je učešće u Evroligi pošto nije uspeo da se domogne jedne od četiri prve pozicije u grupi B. Jedan od razloga je što u timu nema nijednog stranca, ukoliko izuzmemo igrače sa prostora bivše Jugoslavije, a zbog čega je to tako Repeša odgovara:

– U ovom trenutku tako smo odlučili, zato što nemamo dovoljno veliki budžet. Odlučili smo se za rad s mladim igračima, da im damo priliku da igraju na ovom nivou. Mislim da je to dobra ideja, investicija za budućnost. Već sledeće sezone politika može da se promeni, ali samo ako imate sredstava da dovedete veoma važne igrače.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter