0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Partizan čeka Budućnost u derbiju kola

Objavljeno: 21.12.14 u 09:41

Košarkaši beogradskog Partizana večeras od 19:00 sati u Pioniru, ukrstiće koplja sa ekipom Budućnosti iz Podgorice u okviru derbi meča 13. kola regionalne ABA lige.

U dosadašnjih 12 mečeva crno-beli su upisali identičan broj pobeda i poraza, a plavo-beli iz Podgorice imaju fantastičnih 10-2 i zauzima drugu poziciju na tabeli.

Šef struke Partizana Duško Vujošević smatra da je Budućnost tim koji raste iz godine u godinu  i da njegovi igrači moraju da budu koncetrisani.

– Budućnost je ekipa koja iz godine u godinu sve bolja. Ove sezone oni vide svoju priliku da izbore učešće u finalu Jadranske lige i da na taj način dođu do učešća u Evroligi – smatra Vujošević koji dodaje da Edo Murić neće nastupiti zbog povrede ramena, ali i da su pod znakom pitanja Đorđe Gagić i Aleksandar Pavlović.

Sa druge strane, pomoćni šef struke crno-belih Velimir Gašić ističe da nema prostora za kalkulacije.

– Više prostora za neke kalkulacije bilo kog tipa ne postoje. S obzirom da želimo da ostanemo u krugu ekipa koje će se izboriti za samo učešće u plej-ofu takmičenja. U tom smilsu, veoma dobro smo svesni značaja utakmice, kvaliteta pritivnika koji nas čeka, s obzirom da ekipa Budućnosti zauzima drugo mesto sa dobrim skorom – kazao je Gašić.

U taboru Budućnosti svesni su težine ispita. Podgoričani su jedan od dva poraza doživeli upravo u Pioniru gde su poraženi od Crvene zvezde. Trener Budućnosti Igor Jovović naveo je da je svestan težine ispita.

– Svesni smo ko nam je rival i koliko je jak. Partizan NIS je osvojio najviše trofeja u regionalnom takmičenju. Dovođenjem igrača u poslednje vrieme napravio je roster koji je kadar da se bori za sam vrh i trofej u ABA ligi. To znači da nas očekuje izuzetno težak zadatak u Pioniru. Imaće podršku velikog broja navijača – kazao je Jovović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter