0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA: Budućnost dodatno otežala Partizanovu poziciju, Podgoričani slavili u Pioniru (FOTO)

Objavljeno: 21.12.14 u 20:52

U derbi meču 13. kola Jadranske lige košarkaši Budućnosti zabeležili su pobedu protiv Partizana pre doko 6.500 gledalaca u Pioniru. Podgoričani su do 11 pobede u regionalnom takmičenju došli rezultatom 72:61 (19:16, 20:10, 8:14, 25:21).

Crnogorski šampion je od samog starta meča nametnuo svoj ritam pa je nakon pet minuta igre došao do prednosti od sedam poena (9:2). Crno-beli su uspeli da se vrate u igru do kraja prve deonice, ali su u drugoj bili potpuno podređen rival pošto je vrlo dobro Budućnost koristila sve svoje prednosti pre svega pod košem pošto ni večeras u timu Partizana nije bilo povređenog Đorđa Gagića.

Pored tog nedostatka i Nikola Milutinov je nesmotreno skupljao lične greške pa je Gašić često bio primoran da igra sa četiri niska igrača i Mačvanom na petici. Pno što je takođe bilo problematično u igri srpskog prvaka je šut sa distance pošto osim Milosavljevića i Andrića niko nije uspeo da pogodi za tri poena (ukupno 4/18).

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Poslednji pravi priključak domaći tim je imao u 32. minutu kada je trojkom Milosavljevića Partizan prišao na 49:43 i par minuta kasnije kada je bilo 52:46, ali Podgoričani su bili mirni i nisu podlegli pritisku sa tribina koji je došao do tačke ključanja u 38. minutu kada su na teren, nakon tehničke greške Velimiru Gašiću, padali razni predmeti sa tribina iznerviranih navijača crno-belih. Svakako vredi istaći da naš tim nije imao domaćinsko suđenje odnosno da su sa klupe Partizana često prigovarali posle čudnih sudijskih odluka.

Na kraju Budućnost je bez previše problema privela meč kraju pošto je u poslednja dva minuta ušla sa čak 13 poena viška, prednost do koje je prvi put došla polovinom drugog perioda.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Do 11. pobede u ABA ligi Podgoričane su vodili Šehović sa 18 poena (5/10 trojke), a Planinić i Rejnolds su dodali po 14. Kod Partizana bolji od ostalih bio je Milosavljević sa 14, Mačvan je ubacio 12, a dvocifreni su bili još Tepić sa 11 i Andrić sa 10 poena.

Prvi put od kada se takmiči u Jadranskoj ligi Partizan prvi deo sezone završava sa negativnim učinkom pošto uz šest trijumfa ima i sedam poraza pa je na deobi od šestog do desetog mesta sa Krkom, Mega Leksom, Zadrom i Solnokom. Trrijumf vipe ima Cibona, dok je Olimpija na četvrtoj poziciji sa osam pobeda.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter