0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA: Andrić promašio produžetak u Zadru

Objavljeno: 13.12.14 u 20:53

Košarkaši Partizana zabeležilči su i šesti poraz u ovosezonskom izdanju Jadranske lige pošto su u meču 12. kola poraženi u dvorani Krešimir Ćosić od domaćeg Zadra sa 69:68 (15:12, 19:15, 16:15, 19:26).

Nakon čak 13 poena zaostatka na početku poslednje deonice ekipa Partizana koju je danas sa klupe umesto kažnjenog Duška Vujoševića predvodio Velimir Gašić uspela je da se približi i na kraju izbori za priliku za produžetak uprkos očajnom šutu sa distance (5/26 za tri poena).

Nisu crno-beli iskoristili ni to što su Zadrani u poslednjoj deonici praktično ostali bez centara pošto su zbog pet ličnih isključeni Sobin i Kraljević. Ono što je takođe važan detalj je da je Partizan promašio čak 13 slobodnih bacanja pa ni nadmoćnost u skoku zbog toga nije mogla da dođe do izražaja.

Na manje od tri sekunde pre kraja Andrić je pri rezultatu 69:67 imao dva slobodna bacanja za izjednačenje, prvo je pogodio, drugo nije, u skoku su bolji bili domaći i to je bio znak za publiku da počne sa slavljem.

A publika u Zadru je ponovo iskoristila priliku za ustašoidne povike poput dobro poznatih „Ubij Srbina“ i „Za dom spremni“, ali naravno da klub zbog toga neće biti kažnjen pošto je u poslednje vreme u Evropi tolerancija prema fašizmu na visokom nivou.

Zadrane je do pobede vodio odlični Florens sa 25 poena, a pored njega blistao je i Sobin koji je pored 14 poena imoa i osam skokova. Kod Partizana Mačvan je imao „dabl-dabl“ učinak sa 14 poena i 13 skokova, dok su po 11 poena ubacili Milosavljević i Pavlović.

Zadar je posle trećeg uzastopnog trijumfa prišao na samo jednu utakmicu zaostatka za današnjim rivalom pošto ima skor 5/7, dok su crno-beli na polovičnom skoru i sve će im biti teže u borbi za mesto koje vodi u plej-of pogotovo što im Olimpija sada beži dve, a verovatno i tri pobede pošto ima trijumf sa velikom razlikom protiv našeg šampiona.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter