44
Košarka

FOTO: STARSPORT

MLADOST VIŠE NE MOŽE DA BUDE OPRAVDANJE: Sa Pavlovićem i Milosavljevićem u timu crno-beli stariji od komšija

Objavljeno: 04.12.14 u 23:40

Gotovo da nema nijednog članka ili izveštaja sa utakmice u kojem se ne upotrebi pridev „mlad“ ili „neiskusan“ za košarkaški tim Partizana i obično se u tome pronađe opravdanje za preveliki broj poraza u dosadašnjem delu sezone (pet u ABA ligi i sedam u Evrokupu).

Međutim, dolaskom Saše Pavlovića i povratkom na teren Dragana Milosavljevića broj godina u proseku je drastično skočio pa sada prvih 12 u ekipi Duška Vujoševića je nakupio tačno 290 godina (24,16 u proseku) pa kada se ova dvojica potpuno uklope u tim uz eventualno dovođenje plejmejkera (verovatno Amerikanca) opravdanja u mladosti i neiskustvu više neće „piti vodu“.

Partizan:                    datum rođenja
Aleksandar Pavlović 15.11.1983.
Milenko Tepić 27.02.1987.
Edo Murić 27.11.1991.
Vanja Marinković 09.01.1997.
Boris Dalo 12.03.1994.
Nikola Milutinov 30.12.1994.
Dragan Milosavljević 11.05.1989.
Milan Mačvan 16.11.1989.
Đorđe Gagić 28.12.1990.
Mihajlo Andrić 04.01.1994.
Andreja Milutinović 06.08.1990.
Luka Bogdanović 11.02.1985.

Sa druge strane imamo Crvenu zvezdu čiji je prosek godina sada manji od Partizanovog (23,85) i čiji se trener nijednog trenutka nije požalio na to što mu je tim ubedljivo najmlađi u Evroligi, a pored toga ima jedan od manjih budžeta od timova koji se nadmeću u elitnom takmičenju. Ćute, rade i postižu rezultate – 10 uzastopnih pobeda u regionalnom takmičenju i na korak su od plasmana u Top 16 fazu Evroligi.

Crvena zvezda:   datum rođenja
Markus Vilijams  03.12.1985.
Nikola Rebić  22.01.1995.
Nemanja Dangubić 13.04.1993.
Luka Mitrović 21.03.1993.
Branko Lazić 12.01.1989.
Jaka Blažič 30.06.1990.
Nikola Kalinić 08.11.1991.
Boban Marjanović 15.08.1988.
Marko Tejić 04.08.1995.
Čarls Dženkins 28.03.1989.
Stefan Jović 13.11.1990.
Maik Cirbes 29.01.1990.

Takođe velika predrasuda, da ne kažem spin, je da Crvena zvezda ima na raspolaganju praktično neograničenu sumu novca i da je u tome tajna uspeha. U Partizanu igraju košarkaši poput učesnika NBA finala (Pavlović) ili bivši članovi velikih evropskih klubova poput Mačvana, Tepića, a tu su i reprezentativci sadašnji ili bivši poput Milosavljevića, Gagića, Milutinova, Bogdanovića… U Srbiji nije obavezno da javnost zna kolike su plate sportistima, pa tako ne znamo kolike su plate košarkaša i jednog i drugog tima, ali ono što je jasno je da takvi igrači što bi se u žargonu reklo ne igraju za kikiriki.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Istina je da ima i nadprosečno talentovanih igrača poput Vanje Marinkovića, ali njegovo isticanje u prvi plan ne može da bude opravdanje za loše rezultate na početku sezone. Đoko Šalić je izgubio strpljenje i napustio je klub u međuvremenu, za Aranitovića, Kuzeloglua, pa sada i Bezbradicu nema mesta u timu jer su njihova mesta zauzeli bolji, ali i daleko stariji igrači. Tako i mora da bude, jer podele na mlade i stare ne postoje, već samo ona na dobre ili manje dobre, a na kraju priče cilj opravdava sredstvo i računi se svode u maju i junu (dobro poznate floskule koje su prilično tačne).

Za nedostatak novca u klupskoj kasi navijači crno-belih najviše mogu da zamere sopstvenom rukovodstvu koje nije uspelo da pronađe čoveka (ili ženu) koji bi uspešno vodio marketing i mogao da naplati sve rezultate i brend koji Partizan ima u evropskoj košarci. Ne mogu krivci uvek da se traže na drugoj strani (nije da ih nema, ali nisu jedini) jer istina se zasniva na činjenicama i ona je uvek samo jedna. Slagali se vi ili ne istina je da se tim Partizana više ne mogu koristiti pridevi “mlad” i “neiskusan” ili mogu, ali u podjednakoj meri kao i za Crvenu zvezdu.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Partizan je eliminisan iz Evrokupa i sada mu preostaje da se skoncentriše na ABA ligu odnosno jurenje četvrtog mesta kako bi obezbedio plasman u plej-of jer sve drugo bi značilo da crno-beli ni sledeće sezone neće igrati Evroligu što će klub dovesti u još nezavidniji položaj. Nema sumnje da će trener Vujošević na kraju sklopiti kockice i da će sve funkcionisati kao sat, samo je pitanje da li će to biti na vreme i da li će crno-beli uhvatiti poslednji voz.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

44 Komentara

  1. Ово црвено бело говедо од новинара, могао би унети мало реалности у свој текст! Тачно је да ФМП има млад тим, али си заборавио да сте силом узели део играча из Радничког, део из Меге (који су већ били афирмисани у својим клубовима, нисте их ви стварали), а Партизан тек врши афирмацију својих младих играча кроз ово првенство!!! Тако мој новинарчићу, ни ТВОЈ БЕЗОБРАЗЛУК И НЕОБЈЕКТИВНОСТ НЕ МОГУ ДА БУДУ ОПРАВДАЊЕ ЗА ОВАКО ГЛУП ТЕКСТ!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. Umesto što je autor teksta guglovao godine rodjenja igrača, bolje da je malo gledao košarku, učio logiku, razmišljao…

    0
    0
    Odgovori
    • Vi ste za tih 10 godina imali skupe timove, inace ne vidim na koji nacin biste se uvalili u tolike dugove i na kraju fuzionisali sa FMP-om. Jedino kada ste imali manje pare su bile one godine oko 2010., tad ste vec bili u velikim dugovima. Ne nipodastavam ja uspeh sadasnje Zvezde, ali mislim da je jako sramno od strane ovog novinarcica u pokusaju da osporava Partizanov uspeh poslednjih godina, da ne pominjem sezonu 2012/2013 kada ste imali iskusniji i skuplji tim, pa je Partizan uzeo ABA ligu i titulu u domacoj ligi.

      0
      0
      Odgovori
  3. Trenutno ne znas bas za sta se trazi opravdanje??? Ako me secanje dobro sluzi Partizan je sampion Srbije u kosarci poslednjih 13 godina, medju kojima su i poslednje tri u kojima Zvezda ima veci budzet, tako da ne vidim za sta se sad u ovom trenutku trazi opravdanje. Mozda za ukraden i razbijen pehar od strane navijaca Zvezde??? Posto bismo o tome voleli da cujemo neku rec, nakon pola godine. A ti novinarcicu malo probrljaj po sportskim vestima.

    0
    0
    Odgovori
  4. Pogresna ti kapa na glavi,ocit si ciganin,kao i svi iz Hot Sporta,likujte sad,al bice kao i prosle godine,Pare nisu igrale svih ovih godina u Partizanu vec kosarkasi al vama je tako lakse nekoga kriviti za lopovluk mada se zna cije predsednike su hapsili i ko ih je pustio bez kazne,sad kada je cora i kompanija uzela stvar u svoje ruke onda ste vi gejlije vaskrsle,nece trajati ne nadajte se…

    0
    0
    Odgovori
  5. Ahahahaha … ‘novinar’ wanna be je lik sa nekog foruma koji je standardna forumaska laprdanja ubacio u medij 🙂
    Zanimljivo bi bilo sta bi osoba koja ovo iznad napise (pod punim imenom i prezimenom) ispisala kao clan nekog foruma … pala bi banovina iz keca 🙂

    0
    0
    Odgovori
  6. Ako je neko spiner, onda je to autor teksta.
    „Slučajno“ je propustio da kaže da je Partizan zbog nedostatka novca ostao bez glavnih igrača iz prošle sezone, a da je zbog blokade računa bio onemogućen da dovede nove igrače na vreme i da ih uigrava kroz pripreme.
    Sramota je da se u dosadašnje rezultate uračunavaju Pavlović, Milosavljević, pa i delimično Mačvan jer su prva dvojica odigrala u ovoj sezoni ukupno 8 minuta, a i Mačvan je bio više povređen nego što je igrao.
    Dakle, poštovani autore teksta, kada povlačite paralelu, onda povucite ravno i nemojte da spinujete.
    Lako je ekipi iz Železnika da se igra košarke kada su pokupili sve moguće i nemoguće sponzore i kada mogu da selektuju ekipu u toku leta i da rade na miru.
    Partizan je zbog problema sa finansijama dovodio igrače u toku sezone i treba mnogo vremena da se taj tim uigra.
    Ono što je sigurno, to ste dobro primetili, na proleće će Dule već složiti taj tim i pokupiti trofeje po običaju.
    To je ono doba godine kada kreće plakanje u Železniku i pretnje „sledećom sezonom“.
    Na kraju krajeva, Partizan se pošteno bori sa svojim dugovima i problemima, ne daje svoj grb i ime privatnim klubovima, dok se originalni klub smrzava u zamrzivaču sa milionima evra dugova.

    0
    0
    Odgovori
  7. kad je autor objektivan voleo bih i da napise neko konacno dal je ovo ona zvezda ili je ovo Covicev klub…ako privatizacija nije uradjena,onda daj neka izadje sa podacima iz APR-a i slicno…da vidimo ko je ko…a slazem se da nece moci da bude opravdanje neiskustvo…al nece biti ni potrebno opravdanje 😉

    0
    0
    Odgovori
  8. Na +21 za Zvezdu,ušla je u igru treća petorka,majstore!Da je htela,Zvezda bi vas raskantala 50 razlike.Nikoga ne omalovažavanje,ali bi bilo lepo jednom i od vas dobiti pruženu ruku,onako,sportski.Nije to ponašanje za toliko godina uzastopnog sampiona.Kapiram da vam smeta što se menja poredak,ali ne može se večno vladati.Toliko.Sportski pozdrav.;)

    0
    0
    Odgovori
  9. Bravo za tekst. Ako je ideja sporta da nam trener samara igrace, da ih davi i sl i da bude uzor svima, onda nesto debelo nije u redu. Jedino huligani mogu da podrzavaju takvog coveka. U tekstu su ciste cinjenice ali to sto nekome ne odgovaraju e to je vec njegov problem.

    0
    0
    Odgovori
  10. Ti si izgleda vrhunski novinar kakvog nema u Srbiji? Pa ti pises o kosarci,fudbalu,rukometu,odbojci,pravljenju kolaca itd?! Svaka cast! Nekako me podsecas na onaj margarin sto se u sve mesa. E Srbijo moja sta si docekala!!!

    0
    0
    Odgovori
  11. Koliko treba neko da bude klupski obojen pa da napise ovakav tekst? Ocigledno,mnogo. Sta je bilo zecevi? Pocele limenkice da zentaju posle prve utakmice! Nije vam jasno kako niste razbili nekompletan Partizan pa krecu opravdanja i perfidni napadi! Nismo komsije,kao sto neko vec rece i ne mozemo biti … nikada. Obojenim novinarima bih zabranio ovakve tekstove,ma koje boje bili. Nema veze … duhom Institucije protiv prostitucije!!!

    0
    0
    Odgovori
  12. Teške frustracije i strahovi nekog novopečenog pantera prepoznaju se u svakoj rečenici. Mačvan, Pavlović, Gagi i Edo plaćeni su daleko ispod njihove tržišne vrednosti, zato i u decembru nemamo kompletiran tim. Ovi iz Železnika (ne znam kako su nam to komšije) keširaju novac za superstarove još u julu, za to treba imati žestoku finansijsku zaleđinu.

    0
    0
    Odgovori
    • koje superstarove? da nije kalinica i jovica koji su dosli iz radnickog koji se raspadao,ili za dangubica iz frizurre,vilijamsa koji je prekobrojan u lokomotivi?
      vujosevic uporno siri price o zavjerama i besparici,a budale te price prihvataju!!!!
      zasto ne iznese papire o budzetu u javnost?

      0
      0
      Odgovori
      • Kalinić i Jović su potpisani nakon što su sa reprezentacijom osvojili srebro na SP, Danga je sigurno skuplji od Saše P, a Vilijamsovo neigranje u Lokomotivi nije vezano za igračke kvalitete, on je papreno skup! Zaboravio si i Zirbesa, on je došao kod vas nakon dve vrlo dobre sezone u Nemačkoj.

        0
        0
        Odgovori
        • Kalinic je potpisan prije…a Dangubic skuplji od pavlovica(koji je vagao ponude i odbio od galate pola miliona)???? cak je i vujosevic objektivniji sa svojim zavjerama od tebe

          0
          0
  13. I šta se htelo reci sa ovim,vidi se namera i vidi se da je neki navijač Fmp-a,glupost,ne igraju za kikiriki,A za koliko igraju,napisi pa onda nesto aludiraj?I da proveri zašto je nekima zabranjeno da sponzorišu klub, još bolje kako se u Srbiji dovodi sponzor…

    0
    0
    Odgovori
    • imas li ti svoje misljenje ili citiras vujoseviceva? kome je zabranjeno sponzorisanje,o cemu pricas?
      Covic je prosle godine nudio Vujosevicu da se izadje u javnost sa budzetima,a vujosevic nije htio,i nastavio je svoju bolesnu propagandu!

      0
      0
      Odgovori
  14. Sto je najzesce covek je rekao istinu. Vec duze vreme ne kapiram sta je sa marketingom Partizana, pa kako ne mogu da dovuku nekog sponzora majce, reklame… Valjda oni znaju kako to funkcionise. Ima velikih firmi samo ih treba ubediti. Iskreno kao partizanovac ovo kazem. Ljudi sta je sa marketingom i predsednikom koji bi trebao da to drzi…

    0
    0
    Odgovori
  15. Svaka cast autoru teksta na hrabrosti iako je pisao samo o cinjenicama. U ovoj zemlji niko ne sme da postavi pitanje u vezi KK Partizana jer ce DV javno da ga isproziva, oznaci, onda ce navijaci da dele njegov broj na fejsu i da prete coveku i tako se stvara pritisak na novinare da rade svoj posao. Muric ima platu 150 000 evra, Macvan kazu igra za 8 000 evra mesecno, Pavlovic minimum prima 15 000 evra mesecno, Bogdanovic priblizno Macvanu itd…imaju oni para a najbolja potvrda je to sto planiraju da pored svih ovih pojacanja dovedu pleja. Podrska autoru koji ce sigurno da trpi pritiske u narednom periodu.

    0
    0
    Odgovori
  16. Бошковић Горан, Вуксановић Владимир, Ратковица Бранислав, Јањушевић Милан, Братић Саша, Алексић Драган, Агоч Слободан, Чарапић Ранко, Радоњић Горан и Иванић Петар сада громко навијају да партизан направи неки кикс како би их престигли са неславним скором у Еврокупу.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter