0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

RADONJIĆ: Važna pobeda, ali još nije sve gotovo

Objavljeno: 27.11.14 u 21:34

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić nije krio zadovoljstvo pobedom svog tima u meču 7. kola Evrolige protiv litvanskog Neptunasa, ali upozorava da još uvek ništa nije gotovo.

– Bili smo svesni važnosti meča i znali smo koliko je bitan. Došli smo u poziciju da igramo kod kuće protiv Neptunasa meč koji nas ostavlja u trci za Top 16. Sada smo u mnogo boljoj poziciji, ali nije bilo jednostavno da se spremimo za ovaj duel, znate kakva je bila situacija i šta se sve desilo. Izdržali smo pritisak i time pokazali da i u narednim duelima može da se očekuje dosta toga od nas. Neptunas je u jednom trenutku napravio veliki brejk, a mi smo izmenama i tajm-autima pokušavali to da prekinemo i da vratimo našu igru. U drugom delu smo radili one stvari koje su potrebne da se savlada Neptunas. Iako smo imali problema sa ofanzivnim skokom odigrali smo odličnu odbranu i na kraju smo pobedili. Ima da se igra još, tri su kola u igri, ništa nije gotovo. Već sada razmišljamo o naednom protivniku, čeka nas duel protiv Partizana i moramo da se odmorimo koliko je to moguće. Raspored je naporan što se donekle i večeras osetilo na pojedinim igračima, izanalizirao je meč mladi stručnjak.

Na pitanje novinara da objasni veliki pad ekipe u drugoj četvrtini usledio je odgovor:

– Više elemenata je dovelo do toga. Stekli smo prednost i naše samopuzdanje je bilo veliko što donosi i drugu stranu medalje. Neptunas je i u drugim utakmicama pokazivao da ume da stiže razlike, čak i protiv Olimpijakosa. Reakcijom sa klupe smo pokušavali da to sprečimo, ali su oni uzimali dobre šuteve što im je donosilo dodatno samoppouzdanje. Igrali smo u dobro u ostalim periodima, pa se desi i tako jedan slab period, s tim da je nedopustivo da se napravi tolika razlika. Potrudićemo se da nam se to ubuduće ne ponavlja. U tom trenutku je proradio neki naš inat koji nas je doveo do krajenjeg cilja.

Sve je očiglednije da Crvena zvezda najveću prednost u odnosu na rivala stiče u trećoj četvrtini, ali Radonjić nije želeo to posebno da ističe.

– Tačno je da na početku trećeg perioda pokazujemo dobru reakciju i ja sam zadovoljan time, ali ne bih ulazio u neku posebnu analizu.

Konferenciji za medije prisustvovali su i prvi čovek kluba Nebojša Čović, kao i direktor Mirko Pavlović na čijim licima je bilo primetno zadovoljstvo zbog trijumfa koji je Zvezdu maksimalno približio Top16 fazi Evrolige.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter