0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

NIJE ŠIJA NEGO VRAT: Ataman tvrdi da je ‘izgubljen u prevodu’

Objavljeno: 22.11.14 u 22:55

Pored tragične vesti da je momak iz Srbije ubijen u Istanbulu, koja je prethodne večeri potresla celu zemlju, so na ranu ovdašnjoj javnosti dodao je trener Galatasaraja Ergin Ataman rekavši da su srpski navijači teroristi.

Pokušao je iskusni košarkaški stručnjak da se „opere“ tokom dana statusom na društvenim mrežama u kojem je izjavio saučešće ožalošćenima, a u ekskluzivnoj izjavi za Večernje novosti je donekle promenio ploču.

– Prilikom dolaska u dvoranu, privatnim kolima, na putu oko kilimetar pre „Abdi Ipekčija“ video sam 300-400 navijača koji su uništavali automobile… Policije nije bilo da obezbedi sigurnost. Pod tim utiskom sam i došao na meč za koji mnogi od njih nisu imali karte, pa kada su me novinari pitali na konferenciji za medije šta mislim o ponašanju navijača koji su došli u Istanbul, odgovorio sam da je takvo ponašanje sportski terorizam, kazao je Ataman.

Međutim, pojedini novinari iz Srbije koji su bili na meču u Istanbulu imaju zabeležno od reči do reči šta je tačno rekao trenutno jedan od omraženijih likova u Srbiji. Nazivajući Zvezdine pristalice razularenom grupom na kraju je tačno rekao „napali su naše navijače, policiju… Ne bih ih nazvao navijačima, već teroristima“.

Ataman je takođe izjavio da je šokiran vešću da je danas u Srbiji proglašen za „personu non grata“ dodavši da on nije političar i da nije ništa loše rekao za srpski narod već sve što je kazao odnosi se na grupu navijača koja je došla u Istanbul.

Trener Galatasaraja se na kraju pozvao i na zvanično saopštenje turske policije koja tvrdi da je navijač Zvezde nastradao posle međusobne tuče dve grupe navijača srpskog kluba.

– U Istanbulu postoje sigurnosne i saobraćajne kamere na ulicama. Verujem da će se pokazati istina, jer jedino ona svima odgovara, završio je Ataman.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter