0
Evroliga

Foto: STARSPORT

EL: Zvezda ‘zapalila’ Kuću (VIDEO)

Objavljeno: 13.11.14 u 22:15

Košarkaši Crvene zvezde su zabeležili treću pobedu u ovosezonskom izdanju Evrolige pošto su u Vitoriji, baš kao i prošle godine, savladali domaću Laboral Kuću ovog puta sa 86:66 (21:22, 20:12, 25:16, 20:16).

Podatak da je Zvezda u poslednjih pet mečeva protiv španskih ekipa beležila trijumfe govorio je samo da trener Dejan Radonjić očigledno ima neki tajni recept za ekuipe iz najjače evropske lige što je još jednom potvrđeno i večeras pošto su crveno-beli relativno lako savladali Laboral Kuću.

Od samog starta meča Zvezda je nametnula svoju prepoznatljivu igru sa čvrstom odbranom i raznovrsnim napadom u kojem su po koš domaćina bili opasni gotovo svi igrači u petorci.

Jedini nešto bolji period u igri tima iz Baskije bila je završnica prve četvrtine, ali je Zvezda već u drugom periodu vratila prednost na svoju stranu koja je lagano rasla do gotovo neverovatnih +25 na startu četvrte deonice (77:52).

Već tada je bilo ajsno da do preokreta ne može da dođe i da će crveno-beli upisati prvu pobedu u gostima koja im širom otvara vrata ka Top 16 fazi. Ne bi bilo pravedno bilo koga izdvojiti iz beogradskog tima pošto je cela ekipa odigrala na viosokom nivou.

Jedina loša, ali izuetno loša vest je povreda Stefana Jovića. Plejmejker Crvene zvezde je krajem trećeg perioda stao na Hamiltonovu nogu došlo je do istezanja skočnog zgloba pa je mladi bek morao da bude iznesen sa terena. Za sada nije poznato koliko dugo će Jović morati da odsustvuje sa terena.

Najefikasniji u redovima srpskog vicešampiona bio je kapiten Luka Mitrović sa 17 poena, a dvocifreni učinak imali ssu još Maik Cirbes sa 15, Markus Vilijams sa 14 i Boban Marjanović sa 12 poena. U domaćem timu jedini koji je uspeo da pronalazi rešenje za fantastičnu odbranu bio je Šengelija sa 20 poena, a potpuno su zaustavljeni Davis Bertans i Saša Vujačić koji su ubacili zbirno svega osam poena.

Naredni meč Crvena zvezda u evroligaškoj grupi D igra naredne nedelje protiv Galatasaraja u Istanbulu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk straniciHotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter