0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

EVROKUP: Partizan u jurišu na prvu pobedu

Objavljeno: 12.11.14 u 09:43

Košarkaši Partizana večeras od 18:00 sati, u dvorani Pionir, odigraće svoj meč petog kola Evrokupa sa ekipom Asefolta.

Četa Duška Vujoševića, kao što je poznato, u dosadašnji četiri meča na evro-sceni ima identičan broj poraza. Mlada ekipa crno-belih igra jednako loše kako u regionalnoj ABA ligi tako i u Evrokupu.

 

Uprkos bledunjavim izdanjima jedinog srpskog šampiona u istoriji samostalne republike Srbije, tim iz Humske nada se uspehu protiv franucskog predstavnika.

 

Ipak, pomoćni trener Parnog valjka, Goran Tadić, svestan je kvaliteta rivala:

– Imaju devetoricu stranaca, petoricu Amerikanaca, Finca, Litvanca, Srbina i Grka. Plejmejker Di Braun je definitivno najbolji igrač i alfa i omega tima. Tu je i naš Dragan Labović koji ima značajan učinak. Na četvorci je odličan šuter Hejs, dvojke i trojke su Muhamed i Pelekanos, na petici je iskusni Džerald Li – kazao je Tadić.

 

Tadić je ocenio da je najveći kvalitet Asefolta šut van linije 6,75:

 

– Njihova glavna karakteristika je to da su najbolji u procentu u šutu za tri poena. U svakom trenutku na parketu su četvorica koji prete spolja. Igraju dosta brzo, lopta je stalno u posedu Brauna. To je definitivno ekipa koja je najbolje odigrala sve četiri utakmice u grupi  – poručio je Tadić.

 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk straniciHotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter