0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA I PROTIV TRADICIJE: Crveno-beli još ne znaju za pobedu protiv Valensije

Objavljeno: 30.10.14 u 13:02

Košarkaši Crvene zvezde Telekom odradili su poslednji trening pred meč sa Valensijom u trećem kolu D grupe Evrolige. U taboru crveno-belih vlada odlična atmosfera i sve je spremno za još jedan košarkaški spektakl.

Foto: STARSPORT
Foto: STARSPORT

Karata za ovu utakmicu još ima u prodaji, a one se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima (Kombank arena, Dom omladne, TC Ušće, Bilet centar i još 150 prodajnih mesta širom Srbije) po ceni već od 600 dinara. Još jednom koristimo priliku da pozovemo navijače da u što većem broju dođu na utakmicu i pruže podršku mladom Zvezdinom timu u duelu sa veoma kvalitetnim protivnikom. Kapije Kombank arene biće otvorene dva i po sata pre početka utakmice, dakle od 16 sati i 30 minuta, pa pozivamo sve navijače da u dvoranu dođu ranije kako bi se izbegle gužve.

Nekoliko zanimljivosti prati duel Zvezde i Valensije. Naime, Markus Vilijams trenutno je najbolji trojkaš Evrolige, pošto je u dva meča ubacio sedam šuteva van linije 6,75. Treba istaći da je sjajni Amerikanac u poslednjih šest utakmica Evrolige pogodio barem jednu trojku. Sa druge strane Jaka Blažič je na poslednje četiri evroligaške utakmice imao dvocifren košgeterski učinak. U defanzivi se posebno ističe Čarls Dženkins koji je u čertiri uzastopna meča Evrolige imao barem po jednu osvojenu loptu.

Trener Dejan Radonjić bio je najzaslužniji za razvoj i veliki uspon sadašnjeg krilnog centra Valensije Bojana Dubljevića. Radonjić je dve godine bio trener Dubljeviću u Budućnosti (2010-2012), kada je Dubljević bio izabran u drugu petorku Evrokupa.

Kada je reč o dosadašnjim duelima Valensije i Crvene zvezde, Španci su uspešniji pošto iz dva meča imaju isto toliko pobeda. Bilo je to u sezoni 2008/2009 kada su Zvezda i Valensija odmerili snage u LAST 16 fazi Evrokupa. Zanimljivo je da je Rafa Martinez jedini igrač iz sadašnjih sastava oba tima koji je bio učesnik tog dvomeča.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter