0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

DŽENKINS NAŠ NAJBOLJI AMBASADOR: Deset meseci godišnje sam Srbin

Objavljeno: 22.10.14 u 09:48

Bek Crvene zvezde sa NBA iskustvom, Čarls Dženinks, koga od milošte nazivaju Đenka, izjavio je da uči srpski jezik jer je deset meseci godišnje, navodi on, Srbin!

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

I dalje se prepričava partija Dženiksa protiv Budiveljnika kada je ovaj momak sam u poslednjoj četvrtini ubacio 21 poen. Kao što je pozato, Đenka je brzo postao miljenik Delija, a on sam ne krije da se izuzetno lepo oseća u prestonici Srbije:

– Bilo je totalno ludo. LJudi za koje ne bih ni rekao da su gledali meč, prilazili su i čestitali. Uvek svima kažem. Šta god da vam ispričam, nećete moći da sklopite sliku dok ne dođete u Beograd. Baš zbog toga pokušavam da utičem na meni drage ljude da dođu i sami se uvere u ambijent, pogotovo kada je u pitanju Evroliga. Obično kada tako govoriš, mnogi pomisle malo preteruje. Ali, kada si tu i kada osetiš kako se dvorana trese – rekao je Dženkins.

Amerikanac ne samo da se prijatno oseća u našoj zemlji, već uči jezik i proučava kulturu i pravi je ambasador Srbije:

– Nisam hteo da dođem ovde i sedim u sobi. Ovde sam 10 meseci tokom godine i tokom tog perioda sam praktično Srbin. Tako da sam želeo da uložim energiju da se uklopim, da probam hranu, prihvatim kulturu, da pokušam da naučim jezik – kazao Dženkins piše Sportski žurnal.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter