1
AdmiralBet ABA Liga

ABA LIGA: Jokić naj pojedinac, prati ga Miljenović

Objavljeno: 20.10.14 u 18:29

Mladi centar Mega Vizure Nikola Jokić najkorisniji je pojedinac dosadašnjeg toka ABA lige, a na MVP listi prati ga klupski drug Nenad Miljenović. Nema sumnje da su Megina deca budućnost srpske košarke!

aba-liga

Ako ste mislili da će se na ovim listama naći Markus Vilijams, Edo Murić, Roko Ukić, Mirza Begić ili neko od Amerikanaca, prevarili ste se, bar za sada.

Nikola Jokić je sve iznenadio, ima dabl-dabl u proseku sa 19.5 poena i 10.3 skoka što je dovoljno za najbolji indeks korisnosti u ligi- 28.8. Centar Mege treći je strelac i prvi skakač takmičenja, a samo mu je 19 godina.

Jokića u stopu prati saigrač Nenad Miljenović. Nekadašnji plejmejker FMP-a, Partizana i kragujevačkog Radničkog takođe je dvocifren u dve kategorije. Ubacuje 16.8 poena i okruglo 10 uspešnih dodavanja po meču uz prosečan indeks korisnosti 24! Miljenović je potpuno sazreo kao igrač nakon nekoliko neuspešnih sezona, iako je samo dve godine stariji od pomenutog Jokića.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter