0
Košarka

FOTO: STARSPORT

SRBIJA DOČEKALA ŠAMPIONE OSTATKA SVETA! (VIDEO)

Objavljeno: 15.09.14 u 21:02

Košarkašku reprezentaciju Srbije, koja je na Svetskom kupu u Španiji osvojila srebrnu medalju, dočekalio je ispred gradske skupštine u Beogradu oko 20.000 oduševljenih građana koji su skandirali imena naših reprezentativaca ičlanova stručnog štaba sa posebnim akcentom na selektora Aleksandra Sašu Đorđević.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Pre nego što su na čuvenu terasu izašli košarkaši, zatim rvač Davor Štefanek koji je postao svetski prvak i strelci koji su na Svetskom prvenstvu u Granadi napravili pravu žetvu medalja atmosferu je podgrejala grupa THCF koja je izvela sada već čuvenu košarkašku himnu „Igraj i pobedi“, a zatim su dve devojčice uz pratnju publike otpevale državnu himnu „Bože pravde“.

Neposredno pre košarkaša navijačima su se obratili Štefanek i reprezentativka u streljaštvu Jasna Šekarić koji su najavili da će nastaviti sa sportskim uspesima pre svega na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Prvi se iz košarkaškog tima obgratio selektor Saša Đorđević koji je često prekidan skandiranjem publike.

– Hvala vam, vi ste sportsko srce Srbije. 1995, godine je „izmišljen“ ovaj balkon, mi smo došli da se vama zahvalimo što ste nam dali snagu da uradimo ono zbog čega smo pre dva meseca krenuli sa pripremamam kako bi se vratili sa ovom medaljom, rekao je selektor, a nakon njegovog poziva masa se ponovo „zapalila“ uz povike „Srbija, Srbija“ i paljenje baklji.

U publici je viđeno na desetine zanimljivih transparenata podrške košarkašima, ali svakako je najviše pažnje privukao onaj na kojem je pisalo „Prokleta je Amerika i sunce što sja“.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter