0
Košarka

MUNDOBASKET: Ameri prvi finalisti, čekaju Srbiju ili Francusku

Objavljeno: 11.09.14 u 22:58

Košarkaška reprezentacija SAD prvi je finalista na Svetskom prvenstvu u Španiji, pošto je u polufinalu „drim tim“ rasturio Litvaniju 96:68 (21:16, 22:19, 33:14, 20:19).

Kyrie Irving

Litvanci su u prvom poluvremenu uspeli da pokažu zube Amerima, ali nisu imali snage da izdrže ceo meč, „Drim tim“ je na poluvremenu vodio sa „+8“ (43:35), ali je u trećoj četvrtini potpuno demolirao protivnika i stavio tačku na pitanje pobednika. Amerikanci su u toj deonici ubacili 33 koša i primili svega 14. Tada je već bilo jasno ko je prvi finalista Mundobasketa.

Najefikasniji kod pobednika bio je Kajl Irving sa 18 poena, dok su se Kajl Tompson i Džejms Harden zaustavili na 16 koševa. Dvocifren je bio i Stefan Kari sa 13 poena uz šut za tri 3-6. Kod Litvanaca istakli su se Jonas Valenčiunas i Mindaugas Kuzminskas sa po 15 koševa.

Drugi polufinalni meč na Mundobasketu na programu je u petak od 22 časa, a sastaju se Srbija i Francuska. Meč za treće mesto na programu je u subotu od 18 časova, dok je finale zakazano za nedelju u 22 sata.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter