0
Košarka

MUNDOBASKET: Varežao: Moramo čvrsto sa Srbijom inače ćemo platiti

Objavljeno: 10.09.14 u 09:16

Košarkaška reprezentacija Srbije danas od 18:00 sati igra svoj meč 1/4 finala Svetskog prvenstva u Španji sa selekcijom Brazila.

Anderson-Varezao-Brazil

Jedan od trojice NBA centara u dresu „karioka“, zvezda Klivlenda, Anderson Varežao, svestan je kvaliteta naše selekcije:

– U tom meču vodili smo 18 poena razlike, pa gubili sedam. Znamo da moramo budemo spremni, maksimalno fokusirani, jer ne smemo da pružimo Srbiji bilo kakvu šansu. Ako igramo mlako i bez kontakta, nateraće nas da platimo – smatra Varežao.

On se potom osvrnuo na prethodni meč u kojem je njegov tim vodio sa 18 poena, a onda, dok dlanom o dlan, stigao je do rezultatskog defiita od sedam poena.

– To se dešava. Kao što smo došli do velike razlike, tako smo je izgubili. Sada moramo da budemo spremni da igramo svih 40 minuta. Srbija ima dobru i unutrašnju i spoljašnju igru, ima i visinu, zna da igra košarku. Zato je veoma težak rival. U meču sa Grčkom pokazali je da može da šutira spolja, da napada kroz reket. Nenad Krstić je odigrao mnogo bolje nego u prethodnim mečevima. Jednostavno, moramo da budemo spremni za veliku borbu – jasan je Varežao.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter