0
Košarka

Majk Križevski: SAD nisu sila, nismo nepobedivi

Objavljeno: 10.09.14 u 11:37

Selektor košarkaške reprezentacije Sjedinjenih Američkih Dražva i legendarni trener Djuka, Majk Križevski, izjavio je da veruje da njegova ekipa nije nepobediva na ovom Svetskom prvenstvu u Španiji.

Majk-Krizevski-SAD-Selektor-espn-go-com

Amerikanci su u duelu 1/4 finala pregazili Sloveniju ubedljivim trijumfom od nevervatnih 43 poena razlike, pošto su upisali trijumf rezultatom 119:76.

Reprezentaciju NBA zvezda u polufinalu očekuje megdan sa Litvancima, timom koju su dobili šest puta u poslednjih sedam duela od 2000, ali samo jednom sa dvocifrenom razlikom.

Selektor SAD, Majk Križevski upravo zbog toga poziva na oprez i pokušava da spusti loptu u svom dvorištu:

– Ne, ne, nismo nepobedivi. Nema sumnje u to. Mi nismo sila. Imamo dobre atletske sposobnosti, igramo jako u odbrani. Teško je pobeđivati – kazao je selektor SAD.

Ekipa Sjedinjenih Američkih Država je do sada svoje rivale mlela bez imalo milosti ostvarujući prosečne pobede od čak 35 poena razlike:

– Mlad smo tim pa sam prezadovoljan zbog ovakve igre. Mlade ekipe su obično frustrirane kada lopta neće odmah u koš, pa igra postaje fizička. Tražio sam im na poluvremenu da igraju zrelo i oni su to učinili – kazao je Križevski.

SAD i Litvanija igraće u polufinalu Mundobasketa u četvrtak u Barseloni od 21:00.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter