Reprezentativac Francuske, Nikolas Batum, nedavno je na “Tviteru” napisao da su njegovi košarkaški uzori Toni Parker i Dejan Bodiroga.

Nicolas+Batum

Krilni košarkaš Portland Trejblejzersa, u odsustvu Tonija Parkera vođa reprezentacije Francuske, gaji ogromno poštovanje prema bivšem srpskom reprezentativcu, sadašnjem potpresedniku KSS.


– Bodirogu sam gledao dok sam rastao, za mene je on najbolji krilni igrač u istoriji evropske košarke. Bodiroga je igrao mozgom, tako da mu nije ni bilo potrebno da bude atletski dominantan. Baš zbog toga mi se toliko sviđao – rekao je Nikolas Batum.

Reprezentativac “Galskih petlova” priznaje da je, kao tinejdžer, pratio prvenstvo u Indijanopolisu i da je i tada bio impresioniran igrom popularnog Belog Medžika.

– To je bio Dejan Bodiroga. Pokazao je da ne morate da igrate u NBA da biste bili najbolji na svetu. Kada ga ponekad sretnem, iako već dugo igram u NBA, toliko budem impresioniran da počnem da drhtim. Uvek mu priđem da se pozdravim, jer je to za mene velika čast – sa velikim poštovanjem priča NBA zvezda.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.