0
Košarka

Ko su novi košarkaši na treningu Partizana?

Objavljeno: 11.08.14 u 22:02

Na prvom treningu Partizana našli su se i novi igrači, nepoznati na našim prostorima, a to su – Petar Torlak, Nikola Vujović, Milija Miković, Ivo Garić i Janis Kuzeloglu.

kk partizan

 

Petar Torlak je bek, visok 190 cm, rođen je 20. aprila 1991. godine. Studirao je na Univerzitetu Ist Karolajna, a ove godine je diplomirao i odlučio da se vrati u Srbiju. 

Igrao je za juniorsku reprezentaciju Srbije koja je 2009. godine u Mecu osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, sa Nemanjom Jaramazom, Danilom Anđušićem, Nemanjom Bešovićem, Branislavom Đekićem, Dejanom Muslijem.

Nikola Vujović je krilni centar, potpisao je ugovor sa Partizanom još u februaru 2011. godine kao sedamnaestogodišnjak, ali je u međuvremenu otišao u Sjedinjene Države. Rođen je 21. januara 1993. godine, visok je 209 cm. 

Milija Miković takođe je krilni centar, rođen 25. marta 1994. godine u Baru. Visok je 205 cm, a mladi je reprezentativac Crne Gore. Prošle sezone igrao je za Mornar iz Bara. 

Na Evropskom prvenstvu u Grčkoj ovog leta ostvario je odličan učinak. Igrao je u proseku 35 minuta, uz učinak od 18,3 poena, devet skokova i procenat šuta za dva poena od 65,9%. 

Ivo Garić je najveće iznenađenje, on je bek iz Bosne i Hercegovine. Garić je rođen 23. aprila 1996. godine u Livnu, bio je član selekcija BiH do 16 i 18 godina na prethodnim prvenstvima Evrope. 

hotsport.rs/B 92

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter