0
Košarka

Radonjić mobilisao snage, Zvezda kreće punom parom (FOTO)

Objavljeno: 10.08.14 u 12:44

Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić u Basket lendu okupio je raspoložive snage i time označio početak priprema za sezonu 2014/2015.

kk-crvena-zvezda-1382712638-386819

Kao što je i najavljeno strateg crveno-belih na prozivci je imao osmoricu igrača: Branka Lazića, Bobana Marjanovića, Nemanju Dangubića, Nikolu Rebića, Marka Tejića, Nikolu Čvorovića, Marka Gudurića i Đorđa Kaplanovića.

Četvorica Zvezdinih prvotimaca Luka Mitrović, Nikola Kalinić, Jaka Blažič i Maik Cirbes odsutni su zbog reprezentativnih obaveza, a Čarls Dženkins će se pripremama priključiti na Zlatiboru.

Radonjić je sa stručnim štabom i igračima održao kraći sastanak, a potom su Zvezdini košarkaši podvrgnuti uobičajenim lekarskim pregledima i medicinskim testiranjima. Prvi trening crveno-belih zakazan je za ponedeljak u dvorani u Železniku.

Izabranike trenera Radonjića očekuje paklen rad u naredne tri nedelje kada će biti obavljene bazične pripreme, pa smo priču o treninzima i očekivanjima za narednu sezonu ostavili za neki drugi put. Usredsredili smo se na to kako su Zvezdini prvotimci proveli odmor:

„Sa porodicom sam bio na moru u Grčkoj. Poslednjih nekoliko dana sam trenirao kako bih što spremniji dočeko početak priprema“, kaže centar crveno-belih Boban Marjanović.

Za razliku od prošle, ovu sezonu Boban Marjanović započinje kao oženjen:

„Sve je isto kao i pre. Za mene nema nikakve razlike“, uz osmeh kaže Marjanović.

Igrač sa trenutno najdužim stažom u ekipi je Branko Lazić. On započinje četvrte pripreme u crveno-belom dresu pa zato i ne čudi podatak da je upravo on imao tu čast da prvi prođe sve medicinske testove i ispitivanja:

„Lepo sam se odmorio. Bio sam na moru u Alanji, a naravno da nisam mogao da zaobiđem ni rodnu Ljuboviju. Uživao sam u porodičnoj kući i mom dvorištu. Od nedavno sam u trenažnom procesu i jedva čekam da krenemo sa radom“, poručio je Lazić.

Zanimljivo je istaći da je Branko Lazić bio predstavnik Zvezdinih košarkaša na sastanku koji je tokom jula Evroliga organizovala u Barseloni:

„Pričalo se o marketingu, našem odnosu prema medijima, sponzorima, navijačima, o fer pleju, kao i o pormociji klubova i Evrolige. Bilo je veoma zanimljivo, slobodno mogu reći dragoceno iskustvo“, istakao je Lazić.

Novajlija u redovima Crvene zvezde Nemanja Dangubić uspešno je sanirao probleme sa kolenom i već od ponedeljka će biti u trenažnom procesu:

„Uspeo sam da iskoristim nekoliko slobodnih dana i da sa bratom odem na more. Bili smo u Turskoj. Bio je to pravi odmor, a upravo je to ono što mi je bilo najpotrebnije posle zaista duge i naporne sezone“, rekao je Dangubić.

Trojica bronzanih članova mlade reprezentacije Nikola Rebić, Marko Tejić i Đorđe Kaplanović nisu imali previše vremena za predah zbog obaveza u nacionalnoj selekciji do 20 godina. Kaplanović je bio u Beogradu, Rebić sa porodicom na moru u Grčkoj, a Tejić u rodnom Užicu.

Talentovani krilni-centar Zvezde pohvalio se novostima:

„Položio sam vozački ispit tako da naredne sezone neće morati da me vozikaju stariji saigrači“, zadovoljno je konstatovao Tejić.

Košarkaši Crvene zvezde Telekom u Železniku će trenirati do 15. avgusta, a potom putuju na Zlatibor gde će sprovesti bazične pripreme. Povratak u Beograd zakazan je za 29. avgust.

FOTO: STARSPOT
FOTO: STARSPOT

Crvena-zvezda-Okupljanje2-Starsport Crvena-zvezda-Okupljanje3-Starsport Crvena-zvezda-Okupljanje4-Starsport Crvena-zvezda-Okupljanje5-Starsport Crvena-zvezda-Okupljanje-Starsport

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter