1
AdmiralBet ABA Liga

Cibona pred gašenjem

Objavljeno: 06.08.14 u 15:15

Zagrebačka Cibona, koja se nalazi u ogromni finasijskim problemima, mogla bi, ukoliko se stanje dramatično ne promeni u narednih mesec dana, da ode u stečaj, kazao je direkotr kluba Aco Petrović.

aco petrovic

Račun KK Cibone se već duže vreme nalazi u blokadi zbog duga kluba od nešto više od milion evra prema četvorici nekadašnjih košarkaša: Marku Tomasu, Damiru Markoti,Gordanu Giričeku i Goranu Vrbancu, prenosi Hina.

Petrović će sa njima pokušati da se nagodi, a ako uspe u tome, garantuje isplatu obećanog iznosa do 1. septembra.

„U datim okolnostima naša ponuda će biti maksimalno korektna. Ako do 1. septembra ne izvršim ono što sam obećao, moja reč ne vredi ništa i ceo projekat pada u vodu. Ovo je poslednja šansa za spas Cibone. Taj datum je jednako važan za klupsku istoriju kao i titula prvaka Evrope“, naveo je Petrović.

On je kazao da će klub ili pronaći sredstva da vrati novac – ili će otići u stečaj.

„Ili će klub do 1. septembra profunkcionisati, ili će otići u stečaj. Druga opcija ne postoji. Oni su to zaslužili jer su svojim igrama i rezultatima zadužili klub“, kazao je Petrović.

Petrović je preuzeo mesto direkotra Cibone i radi potpuno besplatno u projektu pod nazivom „Za spas Cibone„. On je od gradonačelnika Zagreba Milana Bandića zatražio novčanu pomoć za opstanak slavnog kluba.

Petrović je napomenuo da će budžet kluba, ukoliko preživi, iznositi 500.000 evra i ni „lipe više od te sume“.

0
0

1 Komentara

  1. Koliko su glupi ovi hrvati, pa odradite kombinaciju kao stoka iz Crvene Zvezde, stečaj, novo ime kluba …, uostalom kontaktirajte mr. pudlu Čovića, ima čovek detalje 🙂

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter