0
Košarka

Ajzea Tomas pojačao Finiks

Objavljeno: 12.07.14 u 09:36

Košarkaški klub Finiks Sansa postaje riznica kvalitetnih plejmejkera. U ovom timu su prošle sezone fantastično igrali dobitnik nagrade za igrača koji je najviše napredovoa Goran Drafić i Erik Bledso.

Ajzea-Tomas-Sakramento-crabdribbles-com

Međutim, za generalnog menadžera Rajana Mekdonoua – to kao da nije dovoljno. Čelnici tima iz Arizone, putem „sign&trade“ klauzole angažovali su i omalenog 175 centimetara visokog Ajzeu Tomasa koji se na ovaj način i zvanično rastao sa Sakramentom.

Ajzea Tomas je najpre potpsao četvorogodišnji ugovor sa Kingsima vredan 27 miliona dolara, a nakon toga je trejdovan u Finiks Sanse. Putem prestonice Kalifornije otišla su prava na igrača Aleksa Oriakhija i 7 miliona dolara u kešu.

Igrajući prošle sezone u dresu Sakramenta, Ajzea Tomas je beležio fantastične brojke: 20,3 poena, 6,3 asistencije uz 2,9 skokova i 1,3 ukradenu loptu po meču. Ovaj momak stigao je u NBA sa univerziteta Vašington 2011. godine kao poslednji, 60. pik s drafta.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter