0
Košarka

Dejvid Blat zvanično trener Klivlend Kavalirsa

Objavljeno: 22.06.14 u 11:51

Doskorašnji šef stručnog štaba izraelskog Makabija, Dejvid Blat, koji je nedavno podneo ostavku na tu funkciju, karijeru će nastaviti na klupi NBA ligaša, Klivlend Kavalirsa.

David Blatt,

Ekipa Makabija nedavno se popela na krov Evrope, pošto je u finalu savladala Real iz Madrida. A taj meč ostaće kao poslednji koji je na klupi vodio Dejvid Blat. Odmah nakon osvajanaj Evrolige, iskusni stručnjak je najavio svoj odlazak u NBA ligu.

Baš kao što se i spekulisalo, doskorašnji šef struke „Ponosa Izraela“ imenovan je za glavnog trenera Klivlend Kavalirsa, saopštio je generalni menadžer ovog kluba, Dejvid Grifin.

„Dejvid je fantastičan košarkaški trener i zaista posebna osoba. Njegova sposobnost komunikacije je na izuzetno visokom nivou. Neverovatno je koliko je sposoban da izgradi odnose unutar kluba, da motiviše igrače i da uradi nešto posebno sa svakim timom koji vodi. Donosi sjajnu energiju i ogromno iskustvo iz Evrope, a to je jedinstveno“, kazao je Grifin.

Iako Blat dolazi sa „Starog kontinenta„, on, zapravo, neće predstavljati prvog evropskog trenera koji je dobio šansu da vodi samostalno jedan NBA tim, budući da je po nacionalnosti Amerikanac.

Dejvid Blat sa sobom u SAD odnosi hrpu trofeja, budući da je tokom karijere čak pet puta osvojio Izraelsku ligu, šest puta Kup te zemlje, italijanku ligu, italijanski kup, Jadransku ligu, rusku ligu, i ono najvažnije: Evroligu sa Makabijem.

 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter