2
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Lisac: Nije sigurno da će Zvezda igrati u Evroligi

Objavljeno: 18.06.14 u 20:09

Generalni menadžer Jadranske lige Roman Lisac rekao je u sredu da ne mora da znači da će Crvena zvezda igrati u Evroligi posle odustajanja Cibone i kazao je da ABA čini sve da pomogne crveno-belima.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

„Cibona je zvanično odustala, a tim odustajanjem se situacija menja. To mesto više ne pripada nama, nego postaje „vajld kard“, i ULEB odlučuje kome se on dodeljuje i zna se koliko košta“ – rekao je Lisac agenciji Beta.

Naknadni poziv, „vajld kard“, košta pola miliona evra, a politika ULEB-a je da ga dodeljuje zemljama i regionima za koje proceni da im je potreban razvoj košarke.

„Mi smo se maksimalno trudili da to mesto ostane nama, ali je problem to što „vajld kard“ košta. To može da bude drugačije, a mi činimo sve napore da se to mesto dodeli našem klubu (Zvezdi) bez dodatnih obaveza“ – rekao je Lisac.

On je kazao da bi do kraja nedelje trebalo da se održi sastanak ULEB-a i ABA i da će se tada znati da li će i pod kojim uslovima Zvezda igrati u Evroligi.

Zagrebačka Cibona je osvojila Jadransku ligu i tako se plasirala u Evroligu, ali je zbog finansijskih problema odustala od evropskog takmičenja. Zvezda je izborila kvalifikacije za Evroligu time što je završila sezonu na prvom mestu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

2 Komentara

  1. Koja glupost,pa ako je u nekoj zemlji kosarka u razvoju odakle I’m da plate pola miliona evra za vajld kard,to onda znaci da neka s ekipa koja ima pare moze u evroligu,ako ima jadranska liga pravo na dva mesta sta uleb boli briga ko ce ici umesto cibone,vajld kard bi svakako dobila neka ekipa i da je cibona igrala evroligu,tako da lisac je pravi lisac i ucinice sve da zvezda ne igra evroligu, a onda sledece sezone treba traziti da samo jedna ekipa iz jadranske lige ide u evroligu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter