0
Košarka

Dve legende u medijskom ‘ratu’: Kobi se ne voli sa Klinsmanom

Objavljeno: 18.06.14 u 09:04

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena, as Lejkersa Kobi Brajant, trenuto je u Brazilu u kojem prati dešavanja na aktuelnom Svetskom prvenstvu i navija za reprezentaciju Italije u kojoj je proveo detinjstvo.

Kobi Brajant

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Nemačke, a danas selektor SAD, Jirgen Klinsman, javno se požalio na sistem funkcionisanja u američkom sportu u kojem igrači dobijaju veće plate kako godine prolaze. Na sličan način organizovane su sve četiri „velike“ lige (NBA, NFL, NHL i MLS), a svoj primer u praksi Klinsman je pronašao u sudbini „Crne Mambe„:

„U Americi stvari tako stvari funkcionišu. Eto, uzmimo Kobija Brajanta kao primer. Zbog čega je on potpisao dvogodišnji ugovor za 50 miliona? On je potpisao taj ugovor zbog stvari koje je radio u prošlosti, a ne zbog toga što će u naredne dve sezone briljirati u dresu Lejkersa. Naravno da nije zbog toga što će dominirati. A to sve nema smisla. Zbog čega plaćati tolike novce nekom za nešto što je već uradio?“, poručio je Klinsman.

Međutim, „Crna Mamba“ nije čovek koji voli prozivke. Odgovor je stigao ekspresno:

„Mislim da je Klinsman prilično smešan. Zapravo, skroz je komičan. Vidim šta je on hteo da kaže. Vidim poentu. Međutim, jedna perspektiva pogleda koja mu nedostaje iz tačke ugla jednog vlasnika, a to je da vlasnik želi da nagradi igrače za ono što su oni uradili. Ukoliko gledate u organizaciju Lejkersa, onda sigurno želite da budete deo nje, jer ta organizacija brine o svojim igračima a u isti mah planira svetlu budućnost. Jirgen je trener, on je menadžer, on nije sportski direktor. Kad gledate stvari iz njegovog ugla, onda se stvari menjaju za nijansu. Ipak, verovatno je trebao da odabere nekog drugog igrača za primer. Ne mene“, odgovorio je Brajant.

Klinsmanovi izabranici pobedili su Ganu sa 2:1 u prvom meču na SP.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter