0
Košarka

STARSPORT

Partizan ‘sahranio’ Zvezdu i izjednačio rezultat u seriji

Objavljeno: 16.06.14 u 22:05

Košarkaši Partizana uspeli su da izjednače rezultat u finalnoj seriji Košarkaške lige Srbije, pošto su u drugom susretu slavili rezultatom  62:82 (11:23, 18:17, 21:19, 12:23) i pobedili Crvenu zvezdu u hali „Pionir“.

STARSPORT
STARSPORT

Trijumf Partizanu obezbedio je neverovatni Bogdan Bogdanović. Reprezentativac Srbije upisao je čak 33 poena, odnosno čak 67 u prve dve utakmice.

Sjajni košarkaš crno-belih iz igre je šutirao 7-12 za dva poena, ali sa linije slobodnih bacanja nepogrešivih 10-10. Za tri poena šutirao je 3-9. Sjajan doprinos crno-belima dao je i Đorđe Gagić sa svojih 18 poena i 9 skokova.

Izabranici Dejana Radonjića su svoju bitku, praktično, izgubili već u prvoj deonici kada kao da je samo Partizan postojao na terenu. Bez pravog rešenja u napadu i sa ništa boljom igrom u odbrani, crveno-beli su sami sebi iskopali raku iz koje nisu uspeli da se isčučapju.

Strelci:

Crvena zvezda: Dženkinks 17, Blažić 19, Katić 15

Partizan: Bogdanović 33, Gagić 18, Bertans 14

Tok meča:

4/4 – Zvezda je nastavila da „krcka“ prednost Partizana. Trojkom Dženkinksa iz tranzicije, njegovim 15. poenom, domaćini su razliku spustili na svega od pet poena (55:60). Crveno-beli su igrali početkom poslednjeg kvartala snažnu odbranu, a sigurnim skokom su obezbedili i dosta prostora za kontre iz kojih je profitirao, pre svih navedeni Amerikanac.

Odgovor je stigao u vidu neverovatnog Bogdana Bogdanovića koji je novom trojkom, a potom i šutem s polu-distace pa na kraju slobodnim bacanjima uspeo da poveća prednost 57:66. Neverovatni NBA potencijal crno-blih već je sabrao 28 poena.

Posle toga domaći igrači su ponovo pomalo izgubili konce igre iz svojih ruku. U jednom trenutku, na oko tri minuta pre kraja, pokušali su, a i promašili četiri vezanih šuteva za tri poena. U međuvremenu surovi „panišer“ Bogdan Bogdanović ubacio je novu trojku, svoj 33. poen i ponovo razliku odveo putem Alpa.

3/4 – Igrači Zvezde najverovatnije su smatrali da gore od prvog poluvremen ne mogu da odigraju. Međutim, demant ih je sustigao već sa početkom treće doenice. Trojkom Danisa Bertansa Partizan se ponovo „odlepio“ na 29:45, odnosno +16.

Praktično jedini raspoloženi pojedinac u taboru crveno-belih, Jaka Blažić, svojim 11. poenom nakon prodora uspeo je da vrati domaće u život i spusti razliku na -10. Na drugoj strani odgovor je stigao u vidu ekstremno raspoloženog Đorđa Gagića, koji je svojim 14. poenom onemogućio „večite rivale“ da spuste razliku na jednocifren nivo.

Usledilo je sjajno zakucavanje Lovrenja, da bi konačno Dženkinks uspeo trojkom da spusti razliku na „minus devet“, da bi Simonović dodatnim razliku spustio na sedam poena. I taman kad je Zvezda spustila razliku na pet poena, usledio je faul-koš Gagića koji igra partiju sezone, a onda je Bertans pogodio i dva poena sa penala zbog tehničke greške Katića.

Zahvaljujući tome, crno-beli su ipak uspeli sa sasvim zadovoljavajućih devet poena prednost okončaju preposlednji period igre.

2/4 – Kako se završila prva četvrtina, tako je nastavljena druga. Formalni domaćin na ovom meču, Crvena zvezda, nije uspevala da pogodi šut iz igre. Na drugoj strani promašaje crveno-belih kažnjavali su iz kontri Dalo i Bertans, koji je u ranoj fazi poput Bogdanovića sakupio sedam poena, pa je prednost porasla na 13:29.

Deficit od čak 16 poena, trener Zvezde Dejan Radonjić pokušao je da „zakrpi“ zonskom odbranom svojih igrača. Ipak, bez suspendovanog Nelsona, crveno-beli su imali mnogo problema u organizaciji napada pa ova taktička zamisao trenera Zvezde nije baš urodila plodom.

Ipak, u drugom delu druge četvrtine, Zvezda je uspela da pronađe neku vrstu produkcije u napadu. Iako bez konkretne ideje, izabranici Dejana Radonjića su, mic po mic, spustili razliku na „podnošljivih“ -11 do kraja poluvremena. Zanimljiv detalj viđen je u finišu poluvremena, pošto je Bogdanović, koji je ubacio već 15 poena, pogodio „divlju“ trojku sa celog terena, ali posle zvuka sirene.

1/4 – Prvi napad na meču izborili su košarkaši Partizana koji su počeli meč u sastavu: Lovernj, Tepić, Gagić, Boganović, Andrić. Za crveno-belea su startovali: Lazić, Blaži, Marjanović, Radenović i Dženkinks. Partizan je odlično otvorio meč serijom Bogdanovića od 5:0.

Crvemo-beli u prvih četri minuta meča odigrali su prilično bezidejno, iz igre su uzeli četiri šuta (čak tri trojke), a niti jedan nisu pogodili. Sve pone ubacili su posle slobodnih bacanja, odakle su rešili 2/4. Ipak, Blažić je nakon toga uspeo da pogodi prvi put iz igre, i to za tri poena.

Partizan je rano došao do dvocifrene prednosti od 15:5, a nakon toga i do 17:7, pre svega zahvaljujući boljem ofanzivnom skoku, kojih su crno-beli sakupili čak četiri za prvih šest minuta igre.

Možda najuzbudljiviji trenutak u prvoj deonici viđen je nakon kontre Bogdana Bogdanovića koji je ostao na parketu nakon jednog duela sa Lazićem držeći se za leđa. Ipak, bek Partizana je uspeo da odigra pas za Bertansa koji je van linije 6,75 pocepao mrežicu.

Prva skandalozna utakmica jedva je završena rezultatom 97:88 u korist crveno-belih posle nezapamćenih skanala čak i na ovim prostorima.

Situacija se zakuvala tokom druge četvrtine kada je trener Partizana Duško Vujošević povukao igrače sa terena, vidno nezadovoljan sudijskim kriterijumom. Kada se pomislilo da je to vrhunac onoga što derbi sa sobom nosi, usledila je opšta tuča na terenu igrača oba tima.

Naravno, čelnici KLS su reagovali, oba tima su „popila“ kazne, bilo je spekulacija da se košarkaši Partizana ni neće pojaviti na parketu, ali prema poslednjim najavama, crno-beli bi ipak trebalo da se pojave na terenu.

Šta će nam večeras biti priređeno iz crno, odnosno crveno-bele kuhinje, verovatno ni samo nebo ne zna. Ostanite uz hotsport.rs i pratite dešavanja iz „Pionira“ u našem tekstualnom prenosu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter