0
Košarka

Lovrenj odlazi kod Jana Veselog?!

Objavljeno: 12.06.14 u 15:24

Krilni centar Partizana mt:s, reprezentativac Francuske Žofri Lovrenj najverovatnije će tokom letnje pauze napustiti crno-beli klub, ali i evropski kontinent i otići u Denver Nagetse.

lovernj

Prema pisanju inostranih specijalizovanih portala, čelnici Denver Nagetsa su tokom ove sezone pomno pratili razvoj igrača na koga su stekli pravo na prošlom draftu na kojem je Žofri Lovrenj izabran kao 55. pik od strane Memfisa, a potom prosleđen Nagetsima.

I ranije su čelnici ovog kluba isticali da je „razvoj Lovrenja ove sezone primetan“ te da je „sazreo za nastupe u NBA ligi“. Igrajući za crno-beli tim Žofri Lovernj je ove sezone beležio 11,1 poena uz 8,6 skokova na mečevima Evrolige.

Ono što može da predstavlja problem za čelnike Nagetsa jeste to što je Lovernj ugovorom vezan za Partizan i za narednu sezonu. Crno-beli, koji se i ove sezone suočavaju sa finasijskom krizom, verovatno će tražiti skupo obeštećenje za jednog od nosilaca svoje igre.

Praksa u NBA ligi bila je da timovi iz najjače svetske košarkaške lige ne plaćaju skupa obeštećenja za evropske igrače, već da to urade obično sami košarkaši.

Ukoliko se bude preselio u Denver narednog leta, Žofri Lovernj postaće saigrač bivšeg igrača Partizana Jana Veselog koji je u ovom klubu od prošle zime.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter