0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Partizanovo ‘toplo-hladno’ dovoljno za pobedu protiv Radničkog (FOTO)

Objavljeno: 07.06.14 u 20:51

Košarkaši Partizana zabeležili su prvi trijumf u polufinalu plej-ofa Košarkaške lige Srbije pošto su pred oko 3.500 gledalaca u beogradskoj hali Pionir savladali kragujevački Radnički sa 89:81 (27:14, 25:25, 18:25, 19:17).

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

U vrlo čudnoj utakmici u kojoj su gosti ponovo više puta šutnuli za tri nego za dva poena na kraju su crno-beli ostvarili ubedljiv trijumf iako su u i Kragujevčani imali svoju šansu za pobedu.

Do polovine prvog perioda igralo se koš za koš da bi serijom od 13:0 Partizan tu deonicu završio rezultatom 27:14, a kada je u drugoj četvrtini došao do +20 (52:32) činilo se da će to biti još jedna rutinska pobeda. Međutim ekipa Miroslava Nikolića je vrlo brzo odgovorila serijom 19:2 pa je prišla na samo tri poena zaostatka sredinom trećeg perioda (54:52).

Nakon toga su crno-beli podizali prednsot, gosti su prilazili na dva ili tri poena zaostatka, ali nikako nisu uspevali uhvate potpuni prikljulčak odnosno da prednost prebace na svoju stranu da bi potom domaći tim prilično lako priveo utakmicu kraju.

Najefikasniji kod Partizana bio je Bogdan Bogdanović sa 22 poena, a pored njega dvocifreni su bili još Tepić sa 14 odnosno Pavlović sa 10 poena, dok je dobru partiju pružio i Milutinov koji je uz osam poena imao i 10 skokova. U gostujućem timu bolji od ostalih bio je Mlađan koji je ubacio 24 poena (trojke 6/13), ali najveći indeks imao je Marinović koji je uz 16 poena imao i devet asistencija i osam skokova.

Drugi meč ove polufinalne serije na programu je u utorak, 10. juna u Kragujevcu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter