0
Košarka

FOTO: KKCZ

Radonjić: Želimo šampionsku titulu

Objavljeno: 04.06.14 u 22:02

Crveno-beli košarkaši ubedljivom pobedom su okončali ligaški deo takmičenja u domaćoj Superligi. U Pioniru, koji je zbog kazne direktora lige bio prazan, pao je Metalac rezultatom 90:53. Valjevčani se nisu predstavili kao veća prepreka Zvezdinim košarkašima, koji su do pobede došli lepršavom igrom uz veliku minutažu najmlađih igrača.

FOTO: KKCZ
FOTO: KKCZ

Izabranici Dejana Radonjića pred početak plej-ofa zauzimaju drugu poziciju na tabeli, što znači da će u polufinalu igrati protiv Mega Vizure. Prva utakmica, u kojoj je Zvezda domaćin, igraće se već u nedelju 8. juna.

Nakon trijumfa nad Valjevcima, novinarima se obratio Luka Mitrović:

„Ova utakmica je bila specifična zbog toga što smo igrali pred praznim tribinama, ali i zbog toga što nije nosila rezultatski značaj. Bilo je važno da imamo pravi pristup na ovom meču, kako bismo izbegli eventualne neprijatne situacije. Takođe je bilo potrebno da odmorimo nosioce igre zbog plej-ofa koji počinje već za par dana. Mislim da smo sve to dobro uradili. Sada se okrećemo početku plej-ofa, želimo da u njemu pokažemo svoje pravo lice“ – istakao je Mitrović.

I trener crveno-belih, Dejan Radonjić, osvrnuo se na specifične uslove odigravanja utakmice:

„Bilo je potrebno da motivacija bude adekvatna, da dobrim pristupom uspemo da iskoristimo meč da, sem pobede, ostvarimo i neke druge planove. Odnos igrača na ovoj utakmici je bio kvalitetan, zadovoljan sam onim što su prikazali. Ovo je bio dobar uvod za nešto što čeka već od nedelje, a gde želimo da pokažemo svoje pravo lice“ – zvanični sajt kluba prenosi izjavu Dejana Radonjića, koji je rekao da cela ekipa puno očekuje od plej-ofa:

„Želimo da već u prvom duelu, protiv Mega Vizure, pokažemo da se dižemo i da ćemo biti najspremniji onda kada je to najpotrebnije. Ligaški deo takmičenja je bilo u poznatim okolonosti, sa nesrećom koja je zadesila državu i to je sigurno odvuklo pažnju. Ali, u svakom slučaju to je iza nas. Nadam se da će svi igrači biti spremni kako bismo stavili u funkciju ono što smo radili čitave godine“ – konstatovao je Radonjić pre nego što je dodao:

“ Očekujem da svi budu spremni već za prvi polufinalni duel. Nelson ima nekih smetnji koje ne bi trebalo da predstavljaju veći problem, imali smo par dana da ga odmorimo i pripremimo. Lazić večeras nije mogao biti iskorišten zbog udarca koji je dobio. I drugi igrači su vukli povrede, ali uspećemo da ih saniramo i da pokažemo da možemo da dođemo do ostvarenja naše želje – osvajanje titule prvaka“ – zaključio je Dejan Radonjić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter