0
Košarka

NBA: Karter doneo prednost Dalasu, gostujuće pobede Majamija i Oklahome (VIDEO)

Objavljeno: 27.04.14 u 08:31

Prethodne večeri odigrane su četiri utakmice NBA plej-ofa u kojima su više uspeha imale gostujuće ekipe koje su zabeležile tri pobede, dok je čast domaćih timova spasio Dalas i to impresivnom pobedom protiv San Antonija.

karter-trojka

Trijumf Mavsima doneo je trojkom iz ćoška u poslednjoj sekundi iskusni Vins Karter koji je tako poništio dvojku kojom je Manu Đinobili doneo dva poena predsnoti Sparsima na samo 1,7 sekundu pre kraja meča. Najefikasniji u domaćem timu bio je Monta Elis sa 29 poena, dok je Dirk Novicki zabeležio 18. Kod gostiju Tim Dankan je ubacio 22 poena, a „dabl-dabl“ učinak sa 14 poena i 13 skokova imao je Tijago Spliter.

Aktuelni šampion Majami jedini ima priliku da počisti protivnika u prvoj rundi plej-ofa pošto je zabeležio i treću pobedu u duelu sa Šarlot Bobketsima, ovog puta na gostujućem terenu. Hit je utakmicu prelomio već u drugoj četvrtini koju je dobio sa 35:19, a kako je posle treće imao čak 21 poen viška bilo je jasno da će zabeležiti novi trijumf. Briljirao je LeBron Džejms sa 30 poena i 10 skokova, dok je Dvejn Vejd ubacio 17. Kod Bobketsa bolji od ostalih sa 20 poena bio je Al Džeferson.

Oklahoma je u poslednjoj deonici izgubila do tada stečenih 12 poena prednosti pa je u Memfisu morao da bude odigran produžetak u kojem su se ipak bolje snašli Tandersi koje je do trijumfa vodio Redži Džekson sa 32 poena, a Kevin Durent i Rasel Vestbruk su dodali po 15. Memfisu nije bila dovoljna odlična partija Marka Gasola koji je zabeležio 23 poena i 11 skokova.

Ranije tokom večeri Indijana je uspela da vrati brejk Atlanti i da izjednači na 2:2 u seriji.

Rezultati:
Atlanta – Indijana 88:91 (2:2 u seriji)
Dalas – San Antonio 109:108 (2:1)
Šarlot Majami 85:98 (0:3)
Memfis – Oklahoma 89:92 posle produžetka (2:2)

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter