0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Repeša i Rimac: Veliki uspeh za hrvatsku košarku (VIDEO)

Objavljeno: 26.04.14 u 14:17

Treneri Cedevite i Cibone Jasmin Repeša i Slaven Rimac ocenili su da je ulazak njihovih klubova u finale ABA lige veliki uspeh hrvatske košarke. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Cedevita je u petak u Beogradu u neizvesnoj završnici pobedila Partizan sa 81:79, dok je u prvom polufinalu Cibona iznenadila Crvenu zvezdu Telekom i slavila rezultatom 75:70.

„Ovo je sjajna stvar za klupsku i nacionalnu košarku posle Evropskog prvenstva u Sloveniji. Zasluženo smo u finalu, obe ekipe su pokazale karakter protiv favorizovanih Partizana i Crvene zvezde. Dobro se poznajemo, između nas nema tajni, ali mi smo ambiciozan klub koji želi da osvaja trofeje“, rekao je Repeša i dodao:

„Polufinalne utakmice i način na koje su završene su emotivno ispraznile obe ekipe i u prednosti će biti ona koja se prva oporavi. Mi imamo ambicioznu ekipu kojoj samo fali trofej. Očekujem tešku utakmicu, punu zamki, ali daćemo sve od sebe“, rekao je Repeša.

Trener Cibone Rimac istakao je da su igrači i stručni štab izborili plasman u Evroligu i da je sada na ljudima iz kluba da reše finansijske probleme.

„Finale je šlag na torti. Čeka nas odličan protivnik, moramo da damo sve od sebe i pružimo ono što smo radili cele sezone, iako smo od početka imali manjak igrača. Ekipa prvo treba da se izgradi, da se posvetimo radu sa mladim igračima. Model Partizana u poslednjih 10, 12 godina je pravi“, rekao je Rimac.

Finalna utakmica Jadranske lige na programu je u nedelju 20 sati u Kombank Areni.


hotsport.rs/beta, tanjug

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter