3
AdmiralBet ABA Liga

Nolan Smit sa deset metara odveo Cedevitu u finale i Evroligu (FOTO)

Objavljeno: 25.04.14 u 21:55

Drugi finalista ovogodišnjeg izdanja ABA lige je ekipa Cedevite, pa će u nedelju finale irati dva hrvatska kluba. Cedevita je pobedila Partizan sa 81:79 u veoma dramatičnoj završnici.

Par - Ced

Obe ekipe su imale visoke prednosti, ali se na kraju ušlo u veoma dramatičnu završnicu. Nakon lošeg izbora Partizana u napadu, Nolan Smit je uzao loptu pretrčao teren i sa deset metara ubacio trojku.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Saša Pavlović sa 23 poena, Bogdanović je imao 15, a deset je ubacio Lovernj.

Kod Cedevite Miro Bilan dao je 14, Jusuf Nurkić ubacio je 13, Babić 12, a Smit 11.

TOK UTAKMICE:

4/4 – Odličnu utakmicu u oba pravca igre imao je Saša Pavlović. Cedevita je imala velikih problema sa realizacijom i organizacijom u napadu, a Hrvati su bili prisiljeni na lošu selekciju šuta. U tim trenucima prednost Partizana je rasla do plus deset 69:59 na šest minuta pre kraja. Nesporska lična Gagića vratila je Cedevitu u utakmicu, jer su gosti vezali deset poena i došli na 73:71, a na dva minuta pre kraja i do vođstva 76:74. U klackalici poslednjih trenutaka  Nolan Smit ubacio je trojku sa gotovo polovine u poslednjim trenucima za 81:79.

3/4 – Nastavak igre doneo je veoma agresivniju odbranu Parizana u trenucima kada se činilo da crno-beli preuzimaju konce igre u svoje ruke. Nije pomogao ni taj aut Jasmina Repeše pa su crno-beli poveli sa 46:43. Sve jači intenzitet odbrane ekipe Duška Vujoševića terao je Zagrepčane da greše, a za pet minuta Partizan je napravio seriju od 14:2 i na polovini perioda stigao je do 51:45. Na tri neuspešne solo akcije igrača Partizana Cedevita je odgovorila kontrama i serijom od 7:0 za novo vođstvo. Uzvratio je Bogdanović sa dve trojke, pa Bertans sa još jednom, ali se ni Cedevita nije predavala. Ipak bolji finiš imali su igrači Partizana, koji su stigli do svoje najveće prednosti na utakmici 64:57.

2/4 – Milutinov je na početku drugog perioda došao do treće lične,a samo napad kasnije i Jusuf Nurkić na drugoj strani napravio je treću ličnu. Tendencija lošeg šuta za srpsku tim nastavljena je , a to je rezultiralo da preiskusna Cedevita dođe do 15 razlike 34:18 nakon samo tri minuta. Ponovo je kada je bilo teško povukao Saša Pavlović, koji sa dve trojke vraća Partian u život 34:24. Cedevita jenapravila veliku grešku i ušla u trčanje sa Partizanom, koji je odlično ubacivao trojke nakon kvalitetnih odbrana. rezultat ovakvog razvoja situacije je samo minus 4 na minut pre kraja poluvremena 39:35. Do kraja četvrtine samo je Cedevita ubacila poen sa bacanja za 40:35 na kraju poluvremena.

1/4 – Izuzetno vrd bio je početak meča, obe ekipe su u početnim napadima bile bez pogotka,a prisutna je bila velika nervoza na obe strane. Nakon toga bolje su odreagovali igrači Cedevite i poveli sa 9:2, lakim poenima iz reketa. Minut kasnije bilo je 13:2, posle kontre nakon katastrofalnog dodavanja Bertansa kroz odbranu. Vujoševićev tajm aut, koji je možda i došao prekasno, nije doneo promenu ritma, jer je hrvatski tim bio potpuno rastrčan i poveo je sa 17:5. Iako je Pavlović povukao Partizan, nisu crno-beli mogli da pronađu rešenje za centre gostiju. Nakon prvih deset minuta bio je 27:16.

Trener crno – belih Duško Vujošević izrazio je nadu da će jadranski pehar ostati u vitrinama trofejnog kluba.

„Dok se ne završi fajnal-for Partrizan je šampion, brani trofej, a nadam se da će prsten ostati na starom mestu. Ovaj turnir je krešendo cele sezone, ali meču pristupamo kao i svakom drugom. Očekuje nas izuzetno važna utakmica, ulog je plasman u Evroligu, što za nas znači i preživljavanje kluba“, rekao je Vujošević uoči izuzetno značajnog duela u beogradskoj Kombank areni.

On je istakao da Cedevita zaslužuje respekt kao dobro selektirana ekipa sa odličnim trenerom i logistikom i kao klub sa stabilnom materijalnom situacijom.

„Dobro se poznajemo, igrali smo dva puta ove sezone. Hrabrost je ostati uspravan i pod pritiskom“, rekao je Vujošević i pozvao navijače da podrže ekipu i navijaju sportski bez nacionalističkih ispada.

Trener Cedevite Jasmin Repeša istakao je da su se Zagrepčani dobro spremili i izuzeno motivisani čekaju meč sa Partizanom.

„Neka pobedi onaj koji bude bolji na terenu, znamo da igramo na vrućem parketu kakav je Partizanov. Ovde su gubile i mnogo jače ekipe od Cedevite. Partizan nije samo juče, danas i sutra, on je istorija, a nismo ni mi mali klub“, rekao je Repeša.

Pobednik večerašnjeg duela izaćiće na megdan zagrebačkoj Ciboni, koja je u prvom polufinalnom meču završnog turnira u četvrtak pobedila Crvenu zvezdu.

hotsport.rs

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter