0
Evroliga

Trener Budiveljnika: Zbog Grobara smo igrali protiv igrača više

Objavljeno: 05.12.13 u 23:00

Trener ukrajinskog Budiveljnika, Ainars Bagatskis, imao je samo reči hvale za Partizan, od kojeg je njegov tim poražen sa 76:61 u osmom kolu Evrolige.

‘Sve čestitke Partizanu, bili su bolji i jači od nas večeras. Svi vi odlično znate koliko je teško igrati važnu utakmicu pod pritiskom, mi smo večeras tokom čitavog meča igrali pet protiv šest, jer je publika bila šesti igrač Partizana. Naši igrači nisu znali kako to izgleda. Imali smo priliku da upoznamo ovu divnu publiku. S druge strane, Partizan je igrao veoma jednostavno, ali individualno maksimalno agresivno. Tu naročito mislim na Bogdanovića, Milosavljevića, Kinsija. Nakon promašenog šuta svi visoki igrači idu na skok, maksimalno požrtvovano baš onako kako bi i trebalo da rade. Partizan je bio dominantan u skoku, imao ih je skoro duplo više od nas, a treneri obično kažu da u neizvesnim utakmicama dobija onaj ko je bolji u skoku. Mi smo prerano krenuli sa brzim šutevima, što nas je bokserski rečeno dovelo u nokdaun. Probali smo da se vratimo na sve načine, ali jednostavno je bilo prekasno za to’.

Na pitanje zašto je u poslednjih 40 sekundi, kada je utakmica već odavno bila rešena, dva puta zatražio tajmaut, Bagatskis je odgovorio:

‘Moja je privilegija da mogu da zatražim tajmaut’.

Na kraju novinare je interesovalo da li je za Budiveljnik sve gotovo kada je u pitanju plasman u Top 16, na šta je Ainars odgovorio:

‘Citiraću Če Gevaru i reći da je sve moguće, čak i ono što se čini nemogućim. Moramo da se potrudimo da prenesemo na utakmice ono što radimo na treninzima i da damo sve od sebe do samog kraja’.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter