0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Zvezda srušila Partizan posle produžetka! (FOTO)

Objavljeno: 18.11.13 u 22:37
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Pioniru ekipu Partizana rezultatom 86:83 u velikom derbiju osmog kola ABA lige.  

Crveno-beli su do pobede došli nakon produžetka, a posle regularnog dela toka bilo je 73:73.

U pobedničkoj ekipi, najefikasniji je bio Marjanović sa 27, Nelson je ubacio 14, dok su na drugoj strani bolji od ostalih bili Bogdanović sa 22 i Milosavljević sa 2o poena.

Tekstualni prenos:

1/4 Partizan je predvođen kapitenom Milosavljevićem odlično otvorio meč, Milutinov je zakucao, a potom je Lazić asistirao Marjanoviću za izjednačenje. „Pionir“ je eksplodirao uz trojku Milosavljevića za 5:2. Pri vođstvu Partizana od 10:8, crno-beli su napravili sjajnu seriju trojkama Milosavljevića i Bogdanovića za 19:8. Seriju Partizana prekinuo je Raško Katić, a do odlaska na prvu pauzu, gosti su se konsolidovali i spustili razliku na sedam koševa – 21:14.

2/4 Druga četvrtina počela je ujednačeno, na obe strane pogodli su Lovernj i Simonović, a potom su crveno-beli vezali dve trojke preko Dženkinsa za 29:24 i tajmaut Duška Vujoševića.

Potom sledi znatno bolja igra i serija Zvezde,  pa crveno-beli sa šest koševa Marjanovića dolaze na samo koš – 31:30. Do poluvremena, po mini seriju su vezali i Partizan i Zvezda. Crno-beli su koševima Gagića, Kinzija i Bogdanovića ponovo stekli pet poena prednosti, da bi u finišu druge deonice Marjanović sa 4 i Šilb sa dva poena postavili rezultat prvog poluvremena – 39:38.

U prvom delu igre, u taboru Partizana najefikasniji je bio Bogdanović sa 11, dok je na drugoj strani bolji od ostalih bio Marjanović sa 14 poena.

3/4 U 23. minutu utakmice, Marjanović je sa linije penala doneo prvo vođstvo Zvezdi na meču. Novi zalet za Partizan uhvatio je Bogdanović polaganjem, a nadovezao se Milosavljević trećom trojkom za +6. Posle izlaska Marjanovića Zvezda nije imala rešenje u napadu, Katić nije uspeo da ga odmeni, a na drugoj strani, Kinsi igra sa povedom i očigledno je bio u bolovima. Finiš treće deonice protekao je odlično za Partizan, Milosavljević je uz zvuk sirene vratio crno-bele na šest poena prednosti.

4/4 Šilb je na početku našao usamljenog Dženkinsa, koji nije propustio priliku da postigne četvrtu trojku, a onda je potpuno indisponiranog Katića zamenio Marjanović. Zvezda je brzo izašla iz bonusa sa dva faula Šilba, koji je promašio dve trojke, a onda je Blažić trojkom za novi preokret naterao Vujoševića da uzme tajm-aut. Ponovo je crno-bele „zapalio“ Milosavljević, ovaj put sjajnim prodorom i efektnim zakucavanjem. Uprkos povredi, Kinsi se razigrao i sa četiri vezana poena vratio je prednost Partizanu.

Kinsi je na minut pre kraja promašio ceo obruč, a Marjanović je vratio prednost Zvezdi. U uzbudljivoj završnici, crno-beli su nekoliko sekundi pre kraja izjednačili preko Lovernja za 73:73, a u poslednjoj sekundi Simović je promašio za tri poena, pa se otišlo u produžetke.

Produžetak: Zvezda je na startu produžetka vezala seriju od 5:0, Kinsi i Milosavljević su vratili, Partizan, ali je potom Šil pogodio trojku za 77:83.  Nakon tajmauta, Kinsi pogađa za dva poena i slobodno bacanje za novu uzbudljivu završnicu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter