0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Moka opleo po Radonjiću

Objavljeno: 06.11.13 u 12:39
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Legendarni košarkša Crvene zvezde i sjajni plejmejker jugoslovesnke reprezentacije Zoran Slavnić smatra da Dejanu Radonjiću nije mesto na klupi ekipe sa Malog Kalemegdana.

Popularni Moka se oglasio nakon poraza Crvene zvezde u Podgorici od Budućnosti. On smatra da Zvezda ima značajno bolji tim od rezultata koje postiže.

„Pitam se odakle taj trener na klupi Zvezde pošto sem rada u Budućnosti on i nema nekog iskustva, a nije ni napravio neki rezultat. Ali to je ipak pitanje za ljude u klubu“ – kaže Moka.

Slavnić se potom osvrnuo na rad trenera koji su iskustvo sticali na parketima velike Jugoslavije i mlađih trenera uz konstataciju da je očigledno trenerska filozofija novih generacija manje uspešna.

„Zvezda ima posle dugo vremena respektabilan tim. Tu su tri Amerikanca, zatim Marjanović i Katić, te Slovenac i Radenović. Tu je i apsolutno neiskorišćeni Cvetković, kao i mladi Mitrović, pa preovlađuje činjenica da glavne poluge u timu nisu adekvatno iskorišćene. Nikad nisam bio zastupnik filozofije da Zvezda mora da igra prosto i progresivno, dakle sa jakom odbranom i velikim brojem kontra napada i napada uopšte. Pri tome treba imati u vidu da nije iskorišćena ni energija armije naviječa“ – jasan je Slavnić koji je na kraju izneo jedno zanimljivo zapažanje:

„Na meču u Podogorici trener je stalno vikao odbrana, odbrana, a tim je primo svega 62 poena. Pa koliko bi trebalo da prime na gostovanju?“ zapitao se legendarni košarkaš i trener.

hotsport.rs/našenovine

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter