0
Evroliga

Kraj: Partizan posustao u završnici, Lavrinovič enigma za crno-bele (UŽIVO)

Objavljeno: 31.10.13 u 19:40

Untitled-1

Košarkaši Partizana poraženi su u Kijevu od ekipe Budiveljnika rezultatom 74:69 (17:17, 27:25, 8:11, 22:16) u trećem kolu Evrolige. 

Crno-beli su tokom čitavog susreta održavali rezultatski egal, vodili u nekoliko navrata, između ostalog i pred start poslednje četvrtine – 53:52, ali su slabom igrom u poslednjoj deonici ispustili priliku da zabeleže veliku pobedu. Ove dve ekipe posle tri kola imaju identičan skor od jedne pobede i dva poraza.

Najbolji akter meča bio je Lavrinovič sa 22 poena i sedam skokova, a pored toga je i fantastično zatvorio reket pod obručem svoje ekipe. U taboru crno-belih Kinzi je ubacio 16, a Milosavljević i Bogdanović po 15.

Tekstualni prenos:

4/4 Poslednja deonica taokđe je počela ujednačeno, ali Partizan je zaigrao nešto slabije u napadu, a domaće je krenuo šut za tri poena, pa su Ukrajinci sa dve vezane trojke došli do +6 – 61:55. Partizan se potom probudio vezao nekoliko koševa i u poslednja tri minuta zaostajao dva poena – 64:62. Domaći su potom ušli u novu seriju za + osam 70:62, ali su Bogdanović i Gagić brzim koševima smanjili na 70:66.

Bogdanović je pogodio za tri poena i smanjio na -3, ali je završnica ipak pripala domaćima za konačnu pobedu 74:69.

3/4 Drugo poluvreme nije počelo dobro za Partizan, Minard trojkom odvodi Budiveljnik na 47:42, a „crno-beli“ ne uspevaju da pogode nekoliko polaganja. Centri Partizana nisu nikako pronalazili rešenje za raspoloženog Lavrinoviča, a slabiju igru crno-belih nisu domaći uspeli da iskoriste.

Partizan je ostao u igri poenima  Lovernja, Vestermana i Gagića za vođstvo od 53:53 pred poslednju četvrtinu.

Lavrinović je predvodio Budiveljnik sa 11 poena i 6 skokova, dok su se sa druge strane istakli Kinzi sa 12 i Bogdanović sa 10 poena (2/2 za tri).

2/4 Drugi period počeo je serijom Lavrinoviča i trojkom Minarda za blagu prednost domaćina, ali su bekovi Partizana, Bogdanović i Milosavljević održavali meč u egalu (24:23). Ipak, crno-beli su zahvaljujući sjajnom spoljnom linijom predvođenom Bogdanovićem (dve trojke)  uspeo da povede 37:34. Potom su usledile trojke na Vesterman, ali su domaći na pauzu otišli sa košem prednosti – 44:42.

1/4 Meč je počeo promašajima Muslija iz reketa, neuspešan je bio i Vesterman sa poludistance, ali na sreću crno-belih ni domaćin nije bio mnogo precizan. Do isteka polovine perioda Partizan je ima samo dva pogodka iz deset pokušaja, ali Ukrajinci nisu stekli veliku prednost (9:6). Crno-beli su napravili nekoliko grešaka, domaći su umeli to da kazne, ali su i takođe i raspoloženi Kinzi i Bogadnović vodili Partizan u rezultatskoj neizvesnosti – 17:17.

Košarkaši Paritzana u 3. kolu Evrolige igraju na gostovanju u Ukrajini protiv Budivljenika. Crno – beli imaju polovičan učinak u prva dva kola, poraženi su u Barseloni i slavili ubedljivo u Pioniru protiv Nantera.

Treba imati u vidu da su izabranici Duška Vujoševića imali i teško gostovanje u Skoplju gde su u meču ABA lige pobedili MZT, a juče i relativno naporan put do Ukrajine gde će odmeriti snage sa kijevskim rivalom.

Ukrajinci imaju dva poraza iz dva meča i njima se pobeda nameće kao veliki imperativ.

„Sjajna su ekipa i nisu za potcenjivanje, pa nas očekuje težak meč“ rekao je pre polaska u Ukrajinu Dragan Milosavljević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter