0
AdmiralBet ABA Liga

ABA: Večiti leče evropske rane

Objavljeno: 20.10.13 u 10:08

aba-liga-1363214286-282337

Večeras su na programu četiri duela u regionalnoj ABA ligi, a srpski timovi će pokušati da prebole poraze na početku evropskih takmičenja.

Šampion ABA lige Partizan NIS dočekuje ekipu Zadra od 21 sat u dvorani Pionir. Obe ekipe doživele su poraz u prethodnom kolu, crno-beli na gostovanju Krki, a Zadar kod kuće od Cedevite.

„Zadar je klub koji je doživeo promene zbog materijalnih problema, ali se na početku sezone pokazao boljim nego što se očekivalo. Pristojna su i borbena ekipa i zahtevaju potpunu koncentaciju i motivaciju“, izjavio je trener Partizana Duško Vujošević, koji nije bio zadovoljan terminom meča.

Posle poraza od Lokomotive Kuban u prepunoj Kombank areni na evro premijeri, Crvena zvezda Telekom gostuje ljubljanskoj Union Olimpiji, jedinoj ekipi iz ABA lige koja je ostvarila trijumf na početku evro sezone.

Međutim u regionalnom takmičenju Beograđani su u prethodnom kolu demonstrirali silu protiv Radničkog, dok Olimpija posle tri kola još uvek ne zna za trijumf.

“Olimpija je imala loš start, ali to nije pravi pokazatelj njihove snage. Oni su na početku imali dosta problema u ABA ligi zbog nedostatka plejmejkera, ali i to su rešili pre utakmice sa nama tako što su doveli Vladovića. Takođe, u Evrokupu savladali veoma jaku ekipu, Vareze, i sigurno je da će želeti da nastave u tom ritmu. Na nama je da odigramo dobro u odbrani“ istakao je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

U duelu „evrokupaša“ Igokea dočekuje kragujevački Radnički. U prethodnom kolu Igokea je konačno zabeležila pobedu. Trijumf u Smederevu protiv Mega Vizure mogao bi da da krila ekipi iz Aleksandrovca, dok sa druge strane Radnički će pokušati da preboli debakl iz 3. kola kada ih je Zvezda samlela sa 37 koševa razlike.

ABA liga, 4. kolo
subota, 19. oktobar
Budućnost – Cibona 79:72
Cedevita – MZT Skoplje 77:67
Mega Vizura – Krka 78:74

nedelja, 20. oktobar
17.00 Union Olimpija – Crvena zvezda Telekom
17.00 Solnok – Široki
19.00 Igokea – Radnički
21.00 Partizan NIS – Zadar

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter