0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Zvezdina rapsodija (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 12.10.13 u 20:50
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su drugu pobedu u novoj sezoni ABA lige pošto su u 3. kolu u beogradskoj hali Pionir pred oko 2.847 gledalaca deklasirali kragujevački Radnički sa 88:51 (22:11, 22:10, 20:10, 24:20).

Insistiranje trenera Radonjića na dobroj odbrani iz koje proizilazi i dobar napad došlo je do najboljeg izražaja u večerašnjoj utakmici kada su crveno-beli nakon prvod perioda već imali dvocifrenu prednost da bi je do poluvremena udvostručili na +23 (44:21). Iako oslabljeni neigranjem povređenog Raška Katića crveno-beli su dominirali pod oba obruča, a kada se tome doda očajan šut Kragujevčana sa distance (za tri poena 1/17 u prvom poluvremenu) jasno je zbog čega je domaći tim stekao toliku prednost.

Kako su u trećem periodu crveno-beli došli do ogromnih +37 (64:27) trener Radonjić je iskoristio priliku da pruži šansu mladim košarkašima Tejiću i Ristiću koji su se predstavili domaćoj publici na pravi način. Vrlo dobre partije pružile su sve novajlije u redovima srpskog vicešampiona od Amerikanaca Šilba i Dženkinsa, preko Slovenca Blažiča do Bobija Marjanovića koji je poneo i titulu igrača utakmice.

Upravo Marjanović i Dženkins sa po 17 poena bili su najefikasniji u redovima Crvene zvezde, Šilb i Lazić su dodali po devet, a Cvetković i Blažič po osam poena. Na drugoj strani jedini vredni pomena su Jaru sa 11 i Dimić sa 10 poena.

Četvrta četvrtina:

Ogromno vođstvo svog tima Dejan Radonjić je iskoristio da u tim ubaci mlade snage na čelu sa Aleksandrom Cvetkovićem i Lukom Mitrovićem. Ujedno su se Zvezdini standardni košarkaši odmorili za predstojeći izazov u Evroligi. Na kraju Radnički nije uspeo ni protiv mladih igrača zvezde  da smanji razliku , pa je na kraju domaći tim slavio veoma ubedljivu pobedu.

Treća četvrtina:

Nastavila je Crvena zvezda da gazi i u trećem periodu koji je dobila sa dest poena razlike (20:10). radnički je jednostavno neprepoznatljiv, očajan u napadu, dok u odbrani ne može da odbrani gotovo ništa. Ovacije na otvorenoj sceni dobio je Boban Marjanović prilikom izmene kada je umesto njega u igru ušao mladi krilni centar Tejić. Za 25 minuta na terenu Marjanović je upisao 17 poena i osam skokova.

Druga četvrtina:

Gde su stali u prvoj crveno-beli su nastavili u drugoj četvrtini, granitnom odbranom ne dozvoljavaju Kragujevčanima da im priđu košu te se izabranici Miroslava Nikolića odlučuju za šut za tri poena koji ih prilično ne služi (1/17). Na drugoj strani Crvena zvezda je izbalansirala igru, pa je počela da ubacuje i spolja, a trojke su pogađali Cvetković, Simonović i Dženskins. publiku na noge podigli su Marjanović, koji je uhvatio loptu pod svojim košem, Šilb koji je prihvatio pas i digao Simoviću za zakucavanje, što je i potez utakmice za sada.

Prva četvrtina:

Crvena zvezda je nakon prve četvrtine stekla velikih 11 poena prednosti pre svega odličnom igrom u odbrani i igrom na centre u napadu o čemu najbolje govori podatak da su najefikasniji posle 10 minuta igre Boban Marjanović sa osam i Luka Mitrović sa četiri poena. Trojkom Jake Blažiča u poslednjoj sekundi crveno-beli su došli do dvocifrene prednosti.

Košarkaši Crvene zvezde i kragujevačkog Radničkog sastaju se u meču 3. kola Jadranske lige u beogradskoj hali Pionir. Novi tim Dejana Radonjića debituje pred domaćom publikom nakon dva meča odigrana na gostujućim terenima sa polovičnim učinkom, dok je ekićpa iz srca Šuamdije upisala oba trijumfa u prva dva kola.

Treneri ekipa su se dolučili za sledeće sastave:

Crvena zvezda:Cvetković, Mitrović, Lazić, Blažič, Simonović, Marjanović, Radenović, Ristić, tejić, Nelson, Dženkins, Šilb

Radnički: Sili, Janković, Lešić, Jović, Stevanović, Mlađan, Kalinić, Jaru. Dimić, Balmazović, Jevtović, Marinović

Na 10-ak minuta pre početka meča u Pioniru oko 3.000

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter