0
Evroliga

Ritas ili Ostende u Zvezdinoj grupi

Objavljeno: 04.10.13 u 09:40

Euroleague-Logo-1600x1200-Wallpaper-BasketWallpapers

Nakon što je Lijetuvos Ritas u prvom polufinalnom duelu očekivano savladao nemački Oldenburg u drugom je došlo do malog iznenađenja pošto je belgijski Ostende pobedio favorizovani Banvit sa 82:80 (21:21, 19:21, 23:23, 19:15).

U više nego izjednačenom meču Ostende je ključnu prednost stekao sredinom četvrtog perioda, a značajnu ulogu u „odlepljivanju“ imali su srpski internacionalci Vesa Petrović i Dušan Đorđević. Mogao je turski tim u završnici da dođe makar do produžetka, ali je najpre Dru Gordon promašio dva slobodna bacanja, a potom je posle skoka u napadu Semi Mehija promašio zicer.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Rajan Tompson sa 19 poena, Dušan Đorđević je dodao 14, dok je iskusni Vesa Petrović imao osam poena i šest skokova. Na drugoj strani Mehija je dominirao sa 26 poena i 11 uhvaćenih lopti, ali su uz njega samo još tri igrača bila košgeterski raspoloženi, Roulend (15), Dejvis (13) i Gordon (10), što je bilo nedovoljno za pobedu.

Finalni meč u Viljnusu između domaćeg Lijetuvos Ritasa i Ostendea na programu je danas od 19.30 časova, a pobednik će igrati u evroligaškoj grupi D sa Crvenom zvezdom, Panatinaikosom, Makabijem, Laboral Kućom i Lokomotivom Kubanj.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter