0
Košarka

Eurobasket: Stiglo se do polufinala

Objavljeno: 20.09.13 u 11:07

eurobasket-logo2

Na Eurobasketu se končano, posle više od dve nedelje od početka takmičenja, došlo do borbe za medalje odnosno polufinalnih duela u kojima će se sastati Litvanija i Hrvatska odnosno Španija i Francuska.

Selekcija Hrvatske je posle punih 18 godina uspela da dođe do polufinala jednog velikog takmičenja i to serijom od devet uzastopnih pobeda nakon ubedljivog poraza od Španije na startu prvenstva i svakako ima svoje šanse u duelu sa Litvanijom koja nije oduševila na ovom takmičenju, ali je na kraju ipak uspela da dođe do same završnice. Zanimljivo je da su „kockasti“ i 1995. godine u Atini imali istog protivnika u polufinalu EP.

U drugom polufinalnom duelu gledaćemo reprizu finala od pre dve godine, a sastaće se reprezentacije koje su sebi dozvolile da gube mečeve u drugoj fazi takmičenja kako bi odabrale rivale u četvrtfinalu. Na prvi pogled se čini da je Španija apsolutni favorit, međutim nema sumnje da će i Farncuzi potražiti svoju šansu pre svega preko svog najboljeg igrača Tonija Parkera.

Pre ova dva duela biće odigran i meč za plasman odnosno Italija i Ukrajina će u direktnom dvoboju odlučiti koja će od ove dve selekcije igrati na Svetskom prvenstvu u Španiji sledeće godine, dok će poraženi imati popravni u subotu od 17.30 časova kada će igrati protiv naše reprezentacije.

Utakmica za plasman:
14.30h Italija – Ukrajina

Polufinale:
17.45h Litvanija – Hrvatska
21.00h Španija – Francuska

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter