0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Ukrajinci skratili krila orlovima

Objavljeno: 13.09.13 u 19:32
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Košarkaška reprezenacije Srbije odigrala je još jedan slab meč u drugoj fazi Eurobasketa, ali za razliku od meča sa Belgijom kada smo se provukli, protiv Ukrajine je meč izgubljen sa 82:75!

Potpuno neočekivan poraz s obzirom na katastrofalnu partiju Ukrajinaca protiv Letonije u 1. kolu novoformirane grupe E. Olako su naši igrači shvatili ovaj meč, slabo igrali odbranu, a kardinalni su bili sa linije penala – šutirali su samo 50% 12/24! Sa takvim procentom nije ni čudo što smo poraženi.

Dok su išle trojke u prvom poluvremenu držali smo se rezultatski (6/10), ali je zatim šut stao i sve je krenulo nizbrdo. Ukrajina je došla do dvocifrene prednosti i uspela da je održi do kraja meča. Nisu uspevali izabranici Dušana Ivkovića nikako da se rezultatski u potpunosti primaknu, a najveći posao za Ukrajinu je u tim momentima odrađivao Džeter.

Na kraju poraz, a jedine svetle tačke u timu bili su Nemanja Bjelica sa 22 poena, deset skokova i četiri asistencije i Nenad Krstić sa 17 poena. Kornilenko i Džeter su sa 21, odnosno 20 poena najzaslužniji za veliko iznenađenje koje je napravila Ukrajina.

Stvari su se iskomplikovale pred poslednje kolo, jer je sada Ukrajina opet u igri i odlučuje o svojoj sudbini u duelu sa Litvanijom, mada je jasno da su i tu potpuni autsajderi…

Srbija u poslednjem kolu igra protiv Francuske i to za dva dana.

CEO TOK MEČA:

4/4 75:82 Dosta loš početak poslednje deonice za Srbiju, nikako orlovi da uhvate priključak. Kako dođu do -7 Ukrajina pogađa trojku. Očajni smo i sa linije penala bili, ispod 50% što je neprihvatljivo. Na tri ipo minuta pred kraj došli smo opet na minus sedam, a zatim poenima Krstića na minus 5. A onda Džeter preuzima odgovornost i sa preko sedam metara daje trojku. Vraća je Bogdanović i opet je 5 razlike, ali je tada dva minuta do kraja. Džeter je opet postigao poene, ne mogu da ga zaustave orlovi. Jedan na jedan Amerikanac lako rešava.

Bogdanović zatim promašuje dva bacanja, Kalinić dolazi do skoka u napadu i greši odmah nakon toga. Džeter sa penala polovičan i Ukrajina na 1:18 dolazi na +8. Bjelica trojkom smanjuje na pet razlike i ušlo se u poslednji minut. Pokušaj da se odbrani napad, na kraju prekršaj i Kornijenko sa linije penala precizan za +7. Nismo uspeli da napravimo preokret u samom finišu, Ukrajina je zakomplikovala sve u grupi, pošto sada imaju šest bodova, a mi bod više.

 

3/4 54:63 Samo četiri poena ubacili su ‘Orlovi“ za gotovo šest minuta u trećem periodu i na +9 za Ukrajinu (44:53) Ivković je prinuđen da zatraži tajmaut. Otišli su Ukrajinici na +11 pre nego što je Bogdanović pogodio trojku na oko 2 i po minuta pre kraja četvrtine. I na samom kraju četvrtine konačno laki poeni Srbije jer je Bjelica ubacio trojku, ali onda na drugoj strani loša odbrana mladog Micića i Ukrajinci su trojkom sačuvali  +9 pred početak poslednje četvrtine.

2/4 40:41 Teška i žestoka borba u prvom poluvremenu uz veliki broj poena. Dobro su Orlovi otvorili utakmicu u napadu ali odbrana nije bila na istom niovu pa su Ukrajinci uspeli da ostanu u rezultatskom egalu. Klupa Ukrajine uspela je u drugom periodu da stvori minimalnu prednost koju su sačuvali do kraja. 22 skoka od toga 11 u napadu imala je Srbija u prvom poluvremenu. Bjelica je ubacio 11 poena uz 7 skokova, dok je Krstić postigao 10.

1/4  21:18 Nakon prvih 10 minuta u Stožicama Srbija uz dosta muka ima +3 protiv razigrane Ukrajine. Čini se da su srpski košarkšai pomalo u grču posle slabije partije protiv Belgije. Srbija je imala solidnih 4/7 šut za tri poena, uz dva skoka više u odnosu na Ukrajinu.

Košarkaška reprezentacija Srbije danas od 17.45 sati u Ljubljani igra protiv Ukrajine utakmicu drugog kola E grupe druge faze Evropskog prvenstva u Sloveniji.

„Orlovi“ imaju priliku da se iskupe za bledu partiju u meču sa Belgijom, a u ukoliko ostvare trijumf i teoretski će potvrditi plasman u četvrtfinale šampionata.

„Ovaj tim je protiv Litvanije i Letonije pokazao da može da odigra na kvalitetnom niovu. Imali smo grešaka, olako primljenih poena u nekim utakmicama, ali ne može da budu mesta nezadovljstvu jer smo na pragu četvrtfinala. Ali, u tim mečevima moramo da odigramo mnogo bolje, a to ovaj tim može“, rekao je Dušan Ivković ped meč sa Ukrajinom.

Ivković smatra da naredni protivnik zaslužuje maksimalan respekt zbog prikazanih igara i četiri pobede na EP u Sloveniji.

„Ukrajinci su znatno popravili igru u odnosu na pripremni period. Ne smemo se nikako zavaravati ubedljivom pobedom na „Trofeju Beograda“, jer oni nisu bili kompletni, na tom meču im se tek priključio plejmejker Džeter, njihov siguno najbolji igrač. Imaju određenu širinu u napadu, pogađaju u proseku 10 trojki i to sa dosta visokim procentom usepšnosti. Naša agresivnost i šut zato moraju da budu na dobrom nivou. Za sada nas dobra odbrana i realizacija kontranapada drži u pravom ritmu“, dodao je Ivković.

Današnja utakmica između Srbije i Ukrajine igra se od 17.45 sati u ljubljanskoj hali Stožice.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter