0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Ivković: Trebala nam je ovakva utakmica /VIDEO/

Objavljeno: 11.08.13 u 12:25
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković istakao je posle pobede nad Ukrajinom u polufinalu pripremnog turnira „Trofej Beograda“ da je njegovim mladim igračima bila potrebna ovakva utakmica.

„Trebala nam je ovakva utakmica, naročito zbog mlađih igrača. Sigurno je da ova utakmica nije bila teška, nije bila u ritmu kako će se igrati na Evropskom prvenstvu. Pre svega bih da našim mladim igračima dam što više vremena i prostora da se adaptiraju na jedan takmičarski način igre. Međutim mi smo imali izuzetno visoke procente šuta i previše lakih poena. U finalu nas očekuje sasvim drugačija utakmica“, rekao je Ivković.

Brojen povrede utiču i na samu atmosferu u reprezentaciji, a povratak Lučića i Micića je za sada još uvek pod znakom pitanja.

„Ne treba zaboraviti da imamo jako mnogo problema što se tiče povreda. Bilo je najava da ćemo u ekipu uključiti Lučića i Micića, ali za sada od toga nema ništa“, kaže selektor Srbije.

Ivković je rekao da će čekati Miloša Teodosića do poslednjeg trenutka.

„Poštujući Teodosićevu želju i sve ono što je dao našoj reprezentaciji, ja sam kao trener na neki način dužan da ga čekam do poslednjeg dana. Pogotovo zbog njegovog kvaliteta“, zaključio je Ivković.

Debitant u reprezentaciji Srbije Raško Katić nada se još većoj poseti u finalu turnira „Trofej Beograda“.

„Zahvalio bih se publici koja je došla da nas podrži i pozvao bih da dođu u još većem broju da podrže naš napor i rad koji smo imali u proteklih mesec dana. Utakmica sa ukrajinom je bila dobra rezultatski po nas, zadovoljni smo i sa nekim detaljima koje smo uradili i koje smo ispunili. Bilo bi neskromno da kažem da to može još bolje, ali naravno da može“, izjavio je Raško Katić.

Finale turnira „Trofej Beograda“ u kome se sastaju Srbija i Slovenija je na programu večeras u kombank areni od 21 čas, a ulaz za sve ljubitelje košarke je besplatan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter