0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Matić: Zavera protiv Vojvodine

Objavljeno: 12.07.13 u 10:42
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Trener košarkaša Vojvodine Siniša Matić s ogorčenjem je primio vest da njegova ekipa neće igrati u ABA ligi odnosno da će umesto Novosađana u regionalnom takmičenju igrati kragujevački Radnički.

„Zaista ne mogu da verujem u nešto tako. Sportski smo izborili plasman u ABA ligu, ali izgleda da je za čelnike tog takmičenja sport manje važan. Aršini nisu prema svima isti, jer, naprimer, imaju dvogodišnjeg dužnika Zadra. Ako je rok za plaćanje bio 5. jul, onda ne bi ni Široki mogao da igra, jer je novac uplatio tri dana kasnije. Bilo bi sve ovo smešno da nije žalosno. Otvoreno govoreći, ovo je čista zavera protiv Vojvodine i od strane rukovodstva ABA lige i od kragujevačkog Radničkog“ – rekao je Matić za novosadski „Dnevnik“.

Međutim, Matić podjednako okrivljuje kako čelnike svog kluba tako i gradsku odnosno pokrajinsku vlast.

„Zašto naši klupski čelnici nisu tražili pismeni dogovor, iako u ABA sada tvrde da su pravila promenjena?! Onda ne bi mogli da vrdaju ni Roman Lisac ni Bilić, ni Lorbek. Morali smo tu odluku da tražimo…Međutim, ne bi trebalo samo ovaj klub da bude taj koji želi da igra na jakoj međunarodnoj sceni. Mislim da bi to trebalo da budu interesi i grada Novog Sada i Pokrajine. Ipak, u svemu postoji i odgovornost ljudi iz kluba, jer nemoguće je da, recimo, Široki nađe novac, a mi ne. Najveći gubitnici su igrači, koji su izneli čitav teret, i mi iz struke. Veliki je to šamar i našem gradu“ – istakao je Matić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter