0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Mijatović: Imamo lepu budućnost

Objavljeno: 09.07.13 u 15:14
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Selektor juniorske košarkaške reprezentacije Srbije Dejan Mijatović rekao je danas da je osvajanje srebrne medalje na Svetskom prvenstvu izuzetno značajno za buducnost srpske košarke, ali i zbog toga što se prošle sezone u ovom sportu više pričalo o stvarima koje nemaju veze sa terenom.

„Ovo je mnogo značajno za budućnost i perspektivu srpske košarke. Dugo sam razmišljao šta ću da kažem novinarima posle uspeha u Pragu i ovaj uspeh je još značajniji baš zbog toga što smo se u sezoni iza nas najmanje bavili igrom, terenom i lepim stvarima. Medalja je važna jer će se sad pažnje srpske javnosti usmeriti ka ovim momcima“, rekao je Mijatović na konferenciji za novinare u Kući košarke.

On je dodao da se trudio da igračima izgradi osećaj pripadnosti državnom timu i dodao da je važno da momci nauče da cene vrednosti i van terena.

„Prošle godine posle prvenstva Evrope u Viljnusu Dejan Bodiroga, Dragan Tarlać i ja smo zaključili da je ovo izuzetno talentovana reprezentacija, ali da sa njome mora da se ide korak po korak, posebno na psihološkom aspektu“, otkrio je Mijatović.

Selektor je pohvalio odličnu atmosferu među igračima i dodao da su svi bili kao jedan od prvog dana priprema.

„Istakao bih neverovatan pozitivizam kod svih igrača, iako je bilo teško na početku priprema, koje smo počeli sa samo osam košarkaša na Zlatiboru. Imali smo fantastične pripreme i sve je rezultiralo medaljom u Pragu. Mi smo jedini tim koji je na turniru odigrao dve aktivne utakmice sa Amerikancima“, podsetio je Mijatović.

Mijatović je istakao da su Amerikanci u ovom trenutku daleko ispred svih ostalih selekcija na ovom nivou.

„Trend u svetskoj košarci je forsiranje atletskih sposobnosti i snage, Amerikanci su u ovom trenutku 50 godina ispred svih selekcija. Doduše sada su nečemu sličnom počele da teže i ostale slekcije poput Francuske i Senegala. Videlo se da naši momci imaju sve predispozicije da pariraju najboljima, ali uz to imamo i veću kreativnost i individualno taktičko znanje“, naglasio je Mijatović.

Srpski juniori osvojili su srebrnu medalju na prvenstvu sveta u Pragu pošto su u finalnoj utakmici izgubili od SAD sa 82:68.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter