0
Košarka

Milovanović: Plačemo od sreće

Objavljeno: 26.06.13 u 21:03

Srb Ita

Plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva košarkašice Srbije ostvarile su veliki uspeh i posle dosta vremena boriće se za medalju. Pobedom nad Italijom od 85:79 naše devojke su obezbedile učešće na Svetskom prvenstvu naredne godine u Turskoj.

„Mi plačemo ovde od sreće. Verujte mi… ne mogu da opišem kako se osećam. Sad bih vrištala od sreće! Znala sam da imamo u svojim glavama i srcima da možemo da pobedimo. Žao mi je samo što smo čekale poslednjih pet minuta da pokažemo ko smo i šta smo i kako smo došli dovde“, izjavila je Jelena Milovanović.

Ona je Srbiji 45 sekundi pre kraja meča sa linije slobodnih bacanja donela vođstvo.

„Gledala sam u semafor i psovala sebi u glavi. Rekla sam sebi ‘Jelena, budeš li ovo promašila…Da sam promašila bilo bi svašta, ali bila sam mirne ruke, kao i kada sam osvajala trofeje sa klubovima. Ali, ovo je drugačije, igrala sam za Srbiju, za porodicu, za sve one devojčice koje će sada krenuti u škole košarke“, rekla je Milovanovićeva.

Jelena se zahvalila svima na pruženoj podršci i poručuje da će zajedno sa svojim saigračicama pokušati da osvoji neku od medalja.

„Hvala svima na podršci. Mi ćemo ići da igramo svoju igru, pa šta bude, bude“, konstatovala je Milovanović.

Da još uvek nisu svesne svog uspeha potvrdila i Jovana Rad.

„Šta ja sad da kažem posle ovakve utakmice? Mislim da smo prevazišli sva očekivanja. U ovom trenutku niko ne može da nas pobedi, toliko smo euforični. Znate šta, mi nismo ni svesne šta smo uradile“, rekla je Radova.

Košarkašice Srbije posmatraće i drugi četvrtfinalni meč koji igraju Češka i Španija. Pobednik tog duela biće rival našim devojkama u polufinalu.

„Ostaćemo da gledamo drugu utakmicu da vidimo ko nam je sledeći protivnik. Postoje favoriti, ali lopta je okrugla, možda napravimo čudo, možda osvojimo medalju, sve je sad moguće! Ostaće nam ta pozitivna energija, borićemo se i daćemo svoj maksimum, pa šta bude – bude“, zaključila je Jovana Rad.

Nevena Jovanović kaže da je ekipa još uvek u šoku i mnoge igračice nisu svesne šta su napravile.

„Nismo svesni šta smo napravili. Devojke su presretne, slavimo još. Šok…još smo u šoku. Nismo igrale kako znamo u početku, ali kada je bilo najbitnije igrale smo jedna za drugu. Ko god da nam bude protivnik u polufinalu, daćemo sve od sebe, bez obzira na sve. Igraćemo svoju igru, da pokažemo ko smo, pa daj Bože još jednu pobedu da uzmemo“, rekla je Jovanovićeva.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter