0
Košarka

Kralj čuva krunu: Majami odbranio šampionsku titulu

Objavljeno: 21.06.13 u 08:40

Majami

Košarkaši Majami Hita odbranili su šampionsku titulu pošto su u sedmoj odlučujućoj utakmici velikog finala savladali San Antonio Sparse 95:88.

Čini se da je san Anotnio ipak propustio svoju šansu u šestoj utakmici kada su gotovo imali „presten u rukama“ ali su dozvolili ekipi Hita da izbori produžetak i potom pobede u tom meču.

I u majstorici su Sparsi bili sasvim ranopravan rival, sve dok Tim Dankan na ispod 30 sekundi pre kraja nije promašio šut za izjednačenje, a potom na drugoj strani Lebron Džejms trojkom rešio sve dileme oko šampiona.

Kralj Džejms ovaj meč završio je sa 37 poena i 12 skokova i proglašen je za MVP-a, dok je Dvejn Vejd postigao 23 poena. Tim Dankan je bio najefikasniji igrač Sparsa sa 24 poena a tome je dodao i 12 uhvaćenih lopti, 19 poena i 16 skokova imao je Kavi Lenard i 18 poena ubacio je Manu Đinobili.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter