0
Košarka

Čović: Sudije nemaju rešenje za arsenal uvreda i psovki

Objavljeno: 11.06.13 u 16:05

nebojsa-covic

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da je suđenje u trećem meču finalne serije plej-ofa sa Partizanom primer neobjektivnosti i dokaz da crveno-beli moraju da budu bolji za 15-20 poena da bi stigli do pobede.

„Samo onaj koji je pristrasan i ostrašćen neće to videti tako. Imali smo na delu pokušaj primene ekstremno restriktivnog kriterijuma, odnosno, izgubljen je kriterijum na štetu Crvene zvezde. Očekujem da tako ne bude u četvrtoj utakmici i nadam se da ćemo pobediti i igrati majstoricu. Moramo svi da shvatimo da se košarka ne igra zbog sudija, nego zbog publike“, rekao je Čović na konferenciji za medije u prostorijama kluba na Malom Kalemegdanu.

Kako što se i očekivalo Čović je nastavio „verbalni rat“ sa trenerom Partizana Duškom Vujoševićem, koji je ranije danas poručio da je „on stručnjak za sve i namerno vrši pritisak na sudije“.

„Sudije nemaju pravo rešenje za arsenal psovki, uvrede, govora tela i svega ostalog što radi Vujošević. On takvim ponašanjem iritira sve, pa i samog sebe. Zato nam i sudije dolaze sa obezbeđenjem na utakmice. Ja samo pitam gde je tu Košarkaški savez, gde je držva, Vlada, premijer Dačić. Kako je moguće pretiti nekom da neće izaći iz hale živ? Gde je tu zakon?“, istakao je Čović.

On je prokomentarisao Vujoševićeve reči da je sudije psovao i Zvezdin prvotimac Branko Lazić.

„Jeste, ali postoji jedna mala razlika. Lazić je igrač, a Vujošević trener – vaspitač“, naveo je on.

Prvi čovek crveno-belih ponovio je da je Zvezda godinama permanentno rušena, da je država aktivno bila uključena u tom još od vremena Mirka Marjanovića.

„Hoćemo to da zaustavimo, ali nećemo da rušimo Partizan. Moram da čestitam igračima šta su sve izdržali sinoć, bili smo veoma blizu odluke da izađemo sa terena i ostavimo ih da slave. Sada ide četvrta utakmica, na dobrom smo putu da se vratimo u realni život i pobegnemo iz virtuelnog crno-belog sveta. Ne znam da li ćemo uspeti, ali znam će Srbija biti srećnija ako Zvezda osvoji titulu, iz jednostavnog razloga što više ljudi navija za Zvezdu“, još jednom je poručio Čović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter